Dit prachtige prijswinnende drama is vanaf deze week te zien

Dit prachtige prijswinnende drama is vanaf deze week te zien

Tijdens een zomer in een dorpshuis dat verband houdt met de bijenteelt, ervaren een achtjarig meisje en haar moeder onthullingen die hun leven voor altijd zullen veranderen.

Op diverse grote festivals dong de film 20.000 Especies de abejas voor de grote prijzen, waaronder op het Filmfestival van Berlijn, waar de film in première ging en één van deze prijzen won. Sofía Otero, de (toen zelfs nog) negenjarige hoofdrolspeelster, mocht voor haar acteerwerk het Zilveren Beertje meenemen om op haar kamer te zetten. Ze is de jongste winnaar ooit.

Voor zowel Otero als regisseur en schrijver Estibaliz Urresola Solaguren betekende 20.000 Especies de abejas (20.000 soorten bijen) hun internationale doorbraak. Van beiden zullen we de komende jaren vast nog wel meer gaan horen.

Verhaal
Een achtjarig kind met de jongensnaam Aitor wil voortaan als Lucía door het leven gaan. Die verandering gaat niet zonder slag of stoot, hoe hard moeder Ane ook vecht voor de vrijheid van haar kind om te zijn wie ze wil.

Als Ane en haar kinderen voor een zomer terugkeren naar haar geboortedorp, beginnen zowel moeder als dochter op te komen voor een lang genegeerde kant van hun identiteit.

Baskenland
In de trailer zien we dat dit een nauwkeurig en weloverwogen werk gaat worden over een boeiend verhaal in een interessante setting.


20.000 Especies de abejas is vanaf 11 januari te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair