Deze ultieme sciencefictionklassieker zie je heel snel op Netflix

Deze ultieme sciencefictionklassieker zie je heel snel op Netflix

Netflix zet maandag de hilarische scifi-film Galaxy Quest online: duidelijk eentje om te zien.

Vanaf maandag kun je op Netflix genieten van een bekende sciencefictionfilm. De streamer zet dan namelijk de scifi-komedie Galaxy Quest van DreamWorks online. De komedie verscheen in 1999, maar zal nog altijd de lachers op zijn hand krijgen.

Regisseur Dean Parisot, bekend van de latere komedies Fun with Dick and Jane en Bill & Ted Face the Music, was verantwoordelijk voor de komedie met grote namen als Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman en Sam Rockwell.

Geliefd
De komedie was een financieel succes door $90 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's, maar het echte succes werd geboekt via de thuisrelease. De film groeide uit tot een geliefde film onder Star Trek-fans.

Galaxy Quest is namelijk een parodie op met name Star Trek en enkele andere scifi-franchises. In 2013 noemden Star Trek-fans de film de op zes na beste Star Trek-film. Een jaar ervoor noemde Reader's Digest de film de leukste film aller tijden.

Toekomst
In 2023 werd duidelijk dat Paramount werkt aan een tv-serie gebaseerd op de film, in samenwerking met Mark Johnson, een van de uitvoerend producenten van de film.


In Galaxy Quest is het 18 jaar nadat de scifi-avonturenserie Galaxy Quest werd stopgezet. De acteurs uit de serie verdienen nu hun geld door op te draven tijdens scifi-beurzen en gastoptredens bij de opening van nieuwe winkels. Maar dan staan ze oog in oog met de buitenaardse Thermians die denken dat hun serie de waarheid is.

Netflix
Je kijkt Galaxy Quest vanaf maandag op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair