Deze ordinaire rol betekende voor Demi Moore bijna het einde van haar carrière

Deze ordinaire rol betekende voor Demi Moore bijna het einde van haar carrière

De beeldschone actrice ging uit de kleren voor 'Striptease' maar dit deed haar imago niet veel goed.

Het komt wel vaker voor dat acteurs gaan voor een gedurfde rol. In 1996 deed Demi Moore dit ook, toen zij zich waagde aan de film Striptease. Dit had ze beter niet kunnen doen, want de geflopte blockbuster betekende bijna het einde van haar carrière.

Deze film werd geregisseerd door Andrew Bergman, o.a. bekend van The Freshman en Honeymoon in Vegas. Hij wist voor zijn film de nodige grote namen te strikken, want buiten Moore waren andere hoofdrollen weggelegd voor Burt Reynolds en Ving Rhames.

Verhaal
Moore kruipt in de huid van Erin Grant, een alleenstaande moeder die geen andere keuze heeft dan te gaan strippen om de voogdij over haar dochter te behouden. In de film ging de actrice uit de kleren, maar dit werd gezien als een risicovolle zet, die haar imago als serieuze actrice in gevaar bracht.

Dit zorgde sowieso voor de nodige gefronste wenkbrauwen, want Moore had dit niet bepaald nodig. Zo had al indruk gemaakt met succesvolle films als Ghost en A Few Good Men. Ze was dan ook een van de best betaalde actrices in Hollywood, maar Striptease zette bijna een punt achter deze status.

Ontvangst
De film werd dan ook dramatisch onthaald. Hij scoorde rampzalige cijfers op grote filmwebsites, zoals een 4,5 op IMDb en zelfs een 13% op Rotten Tomatoes. Ook kreeg de film zes Razzie Awards, waaronder eentje voor Moore in de categorie slechtste actrice.


Niet alleen filmcritici maakten Striptease met de grond gelijk, ook de 'normale bioscoopgangers' waren geen fan van de erotische rol van Moore. De tegenvallende ontvangst zorgde ervoor dat de carrière van Moore een tijdje op een laag pitje kwam te staan.

Carrière
Een jaar na Striptease kwam Moore met G.I. Jane, die ook niet bepaald een succes genoemd kan worden. Gelukkig bracht ze datzelfde jaar eveneens de beter onthaalde Deconstructing Harry uit, waardoor ze haar carrière weer min of meer wist op te pakken.



NieuwsFilm

meest populair