De goodiebag van de Golden Globes is half miljoen waard: dit zit er allemaal in

De goodiebag van de Golden Globes is half miljoen waard: dit zit er allemaal in

Veel kritiek op de peperdure cadeaus voor de al steenrijke elite.

Afgelopen nacht werden de Golden Globes uitgereikt (als je wil zien wie allemaal gewonnen heeft, klik dan hier). Zelfs de genomineerde filmtalenten die niet wonnen gingen niet met lege handen naar huis, want ze kregen allemaal een goodiebag ter waarde van een half miljoen dollar!

Alle genomineerden ontvingen een goedgevulde goodiebag vol cadeaus. De waarde hiervan? Een half miljoen dollar, oftewel bijna 453.000 euro. Deze is dan ook gevuld met meer dan 35 peperdure producten en ervaringen.

Inhoud
Cadeautjes die in de goodiebag zitten zijn o.a. een paar oorbellen (69.000 dollar), een boottocht op een luxejacht in Indonesië (50.000 dollar), een verblijf in Nieuw-Zeeland (15.000 dollar) en zes flessen van Liber Pater, een van de duurste wijnen ter wereld (maar liefst bijna 200.000 dollar).

Daar blijft het niet bij. Ook zitten er huidverzorgingsproducten in, tequila, kaviaar, gepersonaliseerde sneakers en overnachtingen in luxe hotels en resorts. Deze cadeaus kosten ook allemaal meer dan 1000 dollar.

Kritiek
Naar verluidt is dit de duurste en meest waardevolle Golden Globes 'gift bag' in de geschiedenis. Er was dan ook behoorlijk wat kritiek. Zo zijn er reacties te vinden als: "Als je slecht wil voelen, deel dan 500.000 dollar door je huurprijs en kom erachter hoeveel maanden jij in je appartement zou kunnen leven met de waarde van Margot Robbie's goodiebag".


Ook staat er: "De hypocrisie van de Hollywoodsterren..." en "Wie heeft sociale welzijnsprogramma's of liefdadigheid nodig wanneer je nog meer materiële bezittingen kunt geven aan sterren die al rijk zijn".

Liefdadigheid
De reden dat ze nog steeds aan deze goodiebags doen is enkel en alleen vanwege marketing. De Golden Globes Foundation zegt wel elk jaar miljoenen dollars te doneren aan goede doelen, maar om welk bedrag het hier precies gaat is niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair