Verbitterde George Clooney na dikke teleurstelling: "Die film kon ik toen echt niet meer kijken"

Verbitterde George Clooney na dikke teleurstelling: "Die film kon ik toen echt niet meer kijken"

De wereldberoemde acteur moest een van zijn droomrollen afstaan aan Brad Pitt.

George Clooney en Brad Pitt zijn al jarenlang goed bevriend, maar ze waren op een moment voor dezelfde rol in de running. Toen Pitt hiermee aan de haal ging had Clooney hier wel moeite mee.

Pitt en Clooney verschillen maar 2 jaar. Zij horen al decennia tot de bekendste en geliefdste sterren in Hollywood, maar maakten soms ook kans op dezelfde rol. Dit was ook het geval voor Ridley Scotts Thelma & Louise uit 1991.

Verhaal
De film vertelt het verhaal van de vriendinnen Thelma en Louise. Zij besluiten om samen enkele dagen in de bergen door te brengen. Thelma heeft voor het eerst in jaren weer wat plezier, want sinds ze getrouwd is met de saaie Daryll moet ze zichzelf volledig wegcijferen.

In een wegrestaurant ontmoeten ze ene Harlan, die wel uit is op een avontuurtje, maar dit loopt allemaal anders dan gedacht...

Rol
In Thelma & Louise is Pitt te zien als de hunk J.D. Clooney zat achter dezelfde rol aan, maar viste dus achter het net. De film gaf Pitts carrière een enorme boost, terwijl Clooney destijds nog genoegen moest nemen met kleinere rollen in televisieseries.


Clooney was hier allesbehalve blij mee. Zo zei hij al eerder: "Ik was behoorlijk bitter. Jarenlang weigerde ik de film te kijken". Toen hij dit uiteindelijk toch besloot te doen, gaf de acteur toe dat Pitt de goede keuze was.

Beter
Zo vervolgt Clooney "Hij was veel beter voor die rol. Hij was heel erg overtuigend en ik denk dat ik het op een of andere manier verprutst zou hebben". Ondanks het feit dat Clooney die rol dus verloor aan Pitt, ging dit niet te koste van hun vriendschap.



NieuwsFilm

meest populair