Wordt dit de volgende film van Denis Villeneuve na 'Dune: Part Two'?

Wordt dit de volgende film van Denis Villeneuve na 'Dune: Part Two'?

Gewoon meteen 'Dune Messiah' erachteraan of toch eerst even iets anders?

Denis Villeneuve behoort al jarenlang tot een van de beste en geliefdste regisseurs uit Hollywood. Dit jaar zullen we eindelijk getrakteerd worden op Dune: Part Two, maar wat gaat de regisseur eigenlijk daarna maken?

Villeneuve wist al hoge ogen te gooien met blockbusters als Blade Runner 2049 en natuurlijk de eerste Dune-film, maar ook kleinere films zoals Incendies en Prisoners werden uitstekend onthaald. Niet zo gek dus, dat miljoen cinefielen met smart uitkijken naar zijn volgende project.

Wat te verwachten
Naar verluidt zal Villeneuve eerst zijn Dune-verhaal willen afronden. De regisseur liet al eerder weten er een trilogie van te willen maken, dus het is niet zo heel gek dat hij zich hierna zou willen focussen op Dune Messiah.

Nog niet zo heel lang geleden liet Villeneuve zich erover uit: "Ik ben al behoorlijk ver met het script, maar het is nog niet af. Daarvoor heb ik nog meer tijd nodig". Toch is het nog niet helemaal zeker of hij het derde Dune-deel zijn eerstvolgende film is.

Andere projecten
De filmmaker heeft al eerder laten weten te genieten van het Dune universum maar dat hij ook weer uitkijkt naar andere en nieuwe projecten. Zo wordt hij al een tijdje gelinkt aan Cleopatra, een politieke thriller.


Ook heeft scenarioschrijver Eric Roth, o.a. bekend van Forrest Gump, het script voor een sci-fi film klaarliggen, genaamd Rendezvous with Rama. Dit is gebaseerd op het gelijknamige boek van Arthur C. Clarke.

Afwachten
Villeneuve lijkt zelf ook nog niet te weten wat zijn volgende project zal zijn. Zo zei hij: "Ik werk aan vier screenplays. Een van deze is 'Dune: Messiah', maar ik weet niet of dit het eerste of tweede project zal zijn waarop ik me zal focussen". Meer informatie zal ongetwijfeld snel volgen.



NieuwsFilm

meest populair