Deze steengoede scifi parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

Deze steengoede scifi parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

'Galaxy Quest' van Dean Parisot is een scifi-film die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels terug te kijken zijn. Vaak moet je goed zoeken om zo'n parel te vinden. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de scifi-film Galaxy Quest van regisseur Dean Parisot, die je kunt kennen van Home Fries en Fun with Dick and Jane.

Galaxy Quest
De satirische scifi-film uit 1999 heeft een hoofdrol voor Sigourney Weaver. Bijrollen gingen naar onder meer Alan Rickman, Sam Rockwell, Tim Allen. De ontvangst van de film is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (90%): "Intelligente en humoristische satire met een uitstekende cast; je hebt geen Trekkie-kennis nodig om hiervan te genieten."

Reacties
"Goeie film over de cast van een eens populaire sci-fi tv-serie die nu alleen nog maar handtekeningen uitdelen aan fans. Een leuk en ook origineel gegeven dat hier ook prima uitgewerkt is met genoeg grappige momenten. Zo zijn de decors en kostuums spot on. Lekker meta en de cast moet hier ongetwijfeld veel plezier mee hebben gehad. Met gemak 3.5 sterren," schreef Scorsese op Moviemeter.



Vinokourov schreef op Moviemeter: "Haha, deze film heeft wel mijn sympathie! Science-Fiction hoeft niet zo serieus zijn a la Star Trek, maar heb ik het liefst lollig met monsters, avontuurlijke scenes en wat grappen her en der. Galaxy Quest lijkt dat wel te begrepen hebben en ik heb me redelijk goed weten te vermaken."

Op Netflix
De $45 miljoen kostende film bracht een magere $90 miljoen op aan de BoxOffice. Niet een enorme winst dus. Gelukkig kun je de film nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Achttien jaar nadat hun sf-avonturenshow Galaxy Quest werd stopgezet, komen de acteurs aan de kost door optredens op sf-beurzen en gastoptredens bij de opening van nieuwe winkels. Op een dag worden zij uit de tijd geplukt en belanden in de wereld van de buitenaardse Thermians.

NieuwsFilm

meest populair