Deze gruwelijke horrorfilm krijgt een remake van Warner Bros. Pictures

Deze gruwelijke horrorfilm krijgt een remake van Warner Bros. Pictures

De regisseur van horrorhits als The Ritual en Hellraiser staat aan het roer.

Regisseur David Bruckner (The Ritual, The Nighthouse), die in 2022 nog een nieuwe versie maakte van Hellraiser, zal nu een remake maken van The Blob voor Warner Bros. Pictures.

Bruckner zal niet alleen regisseren, maar ook het script schrijven. De oorspronkelijke film uit 1958 gaat over een rood en vormloos buitenaards goedje dat terechtkomt in een Amerikaans dorp en alles in zijn weg absorbeert (en daardoor steeds groter wordt).

Remake van een remake
Het betreft de tweede remake van de oorspronkelijke film met Steve McQueen (en de vergeten sequel Beware! The Blob met Larry Hagman uit 1972).

De vorige remake was er een van Chuck Russell uit 1988. Kevin Dillon en Shawnee Smith speelden de hoofdrollen en Frank Darabont schreef het script. In die versie was de Blob geen buitenaards wezen, maar een biologisch wapen.

Cultklassieker
De versie uit 1988 is nog steeds indrukwekkend door de uitvoerige praktische effecten en de gruwelijke beelden. Helaas flopte de film, die 10 miljoen dollar kostte, met een opbrengst van slechts 8,2 miljoen dollar.



Het is nog onbekend wat de insteek van de nieuwe versie zal zijn. David Goyer en Keith Levine zijn verbonden aan het project als producenten.

Geduld
Bekijk hieronder een trailer van The Blob uit 1988:



Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe Blob de bioscopen in zal rollen.

NieuwsFilm

meest populair