Regisseurs wilden niet samenwerken met 'te knappe' actrice: "ik kwam niet meer aan de bak"

Regisseurs wilden niet samenwerken met 'te knappe' actrice: "ik kwam niet meer aan de bak"

Jessica Biel had het een lange tijd lastig toen ze tot 'Sexiest Woman Alive' werd bekroond.

De laatste paar weken komen er wel vaker artikelen langs op FilmTotaal over acteurs die rollen misliepen omdat ze als 'te lelijk' bestempeld werden. Het komt echter ook weleens voor dat een filmtalent 'te knap' voor een rol is. Jessica Biel weet hier alles vanaf.

Biel begon haar acteercarrière in 1996, toen ze de rol van Mary Camden wist te bemachtigen in de populaire tv-serie 7th Heaven. Ze maakte de sprong naar het grote scherm met films zoals The Texas Chainsaw Massacre en Blade: Trinity, waardoor ze alsmaar bekender werd.

Titel
In 2005 werd Biel gekroond tot 'Sexiest Woman Alive' door Esquire. Je zou denken dat deze 'titel' haar carrière een boost zou geven, maar het tegenovergestelde bleek waar te zijn. De nodige regisseurs en castingdirecteuren zagen Biel niet langer als een serieuze actrice, maar enkel en alleen als een knap gezicht.

Zo zei de actrice zelf al eerder dat ze dit tijdens een auditie te horen kreeg: "Het leek goed gegaan te zijn, maar het werd me al snel duidelijk dat ik de rol niet zou krijgen. De regisseur van die film zei mij toen: 'Ik ben niet op zoek naar een sexy vrouw, maar gewoon de 'girl next door'..."

Dipje
Enige tijd had Biel dus moeite met het vinden van serieuze rollen. Zo zei ze dat ze o.a. een rol misliep in The Other Boleyn Girl vanwege deze Esquire-titel (al zijn hierin wel de beeldschone Scarlett Johansson en Natalie Portman te zien).



Biel liet zich echter niet uit het veld slaan door deze tegenslag. In 2006 wist ze hoge ogen te gooien in The Illusionist en bewees ze dat ze meer is dan een 'femme fatale'. De actrice toonde dit opnieuw aan in sterk onthaalde series als The Sinner en Candy.

NieuwsFilm

meest populair