Joker-acteur over zijn onaangename ervaring tijdens 'The Batman'

Joker-acteur over zijn onaangename ervaring tijdens 'The Batman'

Barry Keoghan vindt het een hele eer om het iconische personage mogen spelen, maar makkelijk is het niet.

De nodige acteurs dromen ervan in de huid te mogen kruipen van de Joker, Batmans aartsvijand. Barry Keoghan mocht voor het eerst 'The Clown Prince of Crime' spelen in The Batman en hoewel hij dit een hele eer vond, was dit allesbehalve makkelijk.

Keoghan, o.a. bekend van Tenet en de recente Saltburn, mocht het stokje overnemen van de met een Oscar bekroonde Joaquin Phoenix en Heath Ledger, dus het was zeker niet makkelijk om in de voetsporen van deze acteurs te treden.

Toewijding
Keoghan ging dan ook ver voor de rol. Ondanks het feit dat hij maar kort in de film te zien is en het gaat om een snelle cameo, moest hij maar liefst voor 6 uur stil zitten in de make-up stoel om zich klaar te laten maken voor een enkele scène.

Zijn Joker heeft 'metalen nietjes' in het gezicht zitten, die echt aan de huid van de acteur trokken en behoorlijk pijn deden. Hoewel Keoghan heeft genoten van het spelen van Joker, was het stilzitten gedurende zes uur niet makkelijk.

Reactie
Zo zegt de acteur: "Ik kon niet 6 uur muisstil blijven zitten, dat is gewoon niet te doen. Toen we ongeveer vijf uur bezig waren, kregen we in een keer te horen dat de opnames niet door zouden gaan die dag vanwege COVID".


"Ik dacht echt bij mezelf: 'Huh, wat gebeurt er? Is dit echt allemaal voor niets geweest?' Tegelijkertijd zat dit stalen pinnetje in mijn wang te snijden. Ik dacht echt dat ik er een litteken aan zou overhouden!"

NieuwsFilm

meest populair