Teleurstellende 'Aquaman 2' Box Office zet schokkende DCEU-trend voort

Teleurstellende 'Aquaman 2' Box Office zet schokkende DCEU-trend voort

De DC-vervolgen leverden in de afgelopen 10 jaar schokkend weinig op.

Na een sterk openingsweekend, moet Aquaman and the Lost Kingdom tot nu toe vrij teleurstellende bioscoopcijfers overleggen. Helaas past dat in een schokkende trend als het aankomt op vervolgfilms van het DCEU.

Na Aquaman uit 2018 keerde Jason Momoa terug als Arthur Curry's Aquaman, die is herenigd met zijn halfbroer om een wereldwijde ramp te voorkomen. De originele Aquaman leverde nog een dikke miljard dollar op aan de kassa's. Het tweede deel heeft tot nu toe maar 338.000 dollar opgeleverd.

Teleurstellende vervolgen
Van Man of Steel uit 2013 tot aan de laatste Aquaman uit 2023 kwamen er in totaal 15 films uit. Van die vijftien films werden er vier films geproduceerd als directe vervolgen en die leverden allemaal minder op dan hun voorganger.

Wel zijn er enkele kanttekeningen bij te plaatsen. Zo kwamen Wonder Woman 1984 en The Suicide Squad beide uit tijdens de coronapandemie. Dit heeft natuurlijk wel invloed gehad op de bezoekersaantallen

Matige ontvangst
Ook werden Shazam! Fury of the Gods en Aquaman and the Lost Kingdom uitgebracht nadat de nieuwe DCU-reboot was aangekondigd. Dit heeft veel DC-fans misschien doen twijfelen aan de waarde van het bekijken van beide films.


Aquaman and the Lost Kingdom draait sinds 21 december in de Nederlandse bioscopen en is nog steeds te zien. De film van James Wan werd niet bijster goed ontvangen door de fans. Ook hier op FilmTotaal scoorde de film een magere 1,5 ster van onze recensent.

NieuwsFilm

meest populair