Erotische scène met Emma Stone in 'Poor Things' is te heftig voor Britse bioscopen

Erotische scène met Emma Stone in 'Poor Things' is te heftig voor Britse bioscopen

Voordat de film in Engeland uitgebracht kan worden moet dit moment aangepast worden.

Er was, en is nog steeds, behoorlijk veel te doen over Emma Stone's nieuwste film, Poor Things. Hierin zitten namelijk de nodige pikante scènes. Eentje hiervan is zo 'pittig' dat deze aangepast moest worden.

In de film van de geliefde regisseur Giorgos Lanthimos, o.a. bekend van The Lobster en The Killing of a Sacred Deer, is de hoofdrol weggelegd voor Stone. Zij kruipt in de huid van Bella Baxter. Zij sterft, maar wordt weer tot leven gewekt door een excentrieke wetenschapper.

Intiem
Deze wetenschapper, genaamd Godwin Baxter, wil haar als geliefde hebben, maar Bella wordt nieuwsgierig en wil haar eigen seksualiteit verder verkennen zonder Godwin. Niet zo heel gek dus, dat er de nodige 'spannende momenten' in de film zitten.

Een scène moest echter aangepast worden voordat deze in de Engelse bioscopen mag draaien. Het British Board of Film Classifications, ook wel bekend als het BBFC, laat zich erover uit: "We hebben de studio geïnformeerd dat de film een 18-rating krijgt, maar daarvoor zouden we een scène wel moeten aanpassen".

Moment
Het BBFC vervolgt: "Het gaat hier om een korte sequentie die seksuele activiteit in de aanwezigheid van kinderen afbeeldt. Dit kan niet i.v.m. de Protection of Children Act 1978. De scène is dan ook anders in elkaar gezet en heeft van ons de 18-rating gekregen".


Het gaat hier om een scène waarin een vader Bella inhuurt, die op dat moment werkt als een prostitue. Tijdens de seks wil de vader dat zijn zoons kijken. Dit moment moest aangepast worden voordat de film dus in de Britse bioscopen vertoond mag worden.

NieuwsFilm

meest populair