De opmerkelijke reden waarom Brad Pitt weigerde Cate Blanchett te zoenen

De opmerkelijke reden waarom Brad Pitt weigerde Cate Blanchett te zoenen

Hij wilde Angelina Jolie niet jaloers maken dus wilde geen andere beeldschone actrice kussen.

Brad Pitt wordt gezien als een van de beste acteurs die er rondloopt in Hollywood. Al decennialang weet hij hoge ogen te gooien. Menig regisseur wil dan maar ook wat graag met hem werken, maar de samenwerking met David Fincher verliep niet geheel vlekkeloos.

Fincher heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Se7en en Fight Club. In beide films is de hoofdrol weggelegd voor Pitt en dit pakte goed uit. Beide films worden gezien als een van de beste werken van zowel Fincher als Pitt.

Nieuwe samenwerking
In 2008 besloten de twee wederom samen in zee te gaan voor The Curious Case of Benjamin Button. Hierin is Pitt te zien als het titelpersonage. De 50-jarige Button ontmoet de beeldschone Daisy (Cate Blanchett) en zij beginnen met elkaar op te trekken.

Zij voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken, maar er is iets speciaals aan de hand. Button wordt elk jaar jonger in plaats van ouder. Dat betekent dat hij en Daisy even oud zullen zijn wanneer zij de leeftijd van 40 bereikt hebben, maar dit verschil wordt hierna alsmaar groter...

Probleem
Button en Daisy krijgen een relatie, maar dit was lang niet altijd even makkelijk om te filmen. De reden hiervoor? Pitt weigerde Blanchett te kussen. Pitt was destijds nog smoorverliefd op Angelina Jolie en wilde geen intieme scènes opnemen met andere actrices.


Blanchett zei zelf al grappend tijdens een interview dat het 'walgelijk' was hoe verliefd Pitt was. Dit ging echter zo ver dat de acteur zei dat hij Blanchett niet kon zoenen, ondanks het feit dat hij haar erg knap vond. Pitt was namelijk bang dat Jolie jaloers zou zijn.

Toch wel
Fincher wist Pitt uiteindelijk toch te overtuigen en zei dat het essentieel was voor het verhaal. De acteur ging hier dan achteraf toch mee akkoord. Net zoals Se7en en Fight Club was ook deze film voor het duo een groot succes.



NieuwsFilm

meest populair