Disney gaat geliefde studio Pixar flink onder handen nemen: veel ontslagen gevreesd

Disney gaat geliefde studio Pixar flink onder handen nemen: veel ontslagen gevreesd

Als 'Inside Out 2' niet scoort zouden honderden mensen kunnen vertrekken.

Het gaat de laatste jaren niet meer zo goed met Disney. Het 'Huis van de Muis' scoort niet meer zo goed als voorheen en dat geldt ook voor hun geliefde animatiestudio Pixar. Dit zou nu wel eens gevolgen kunnen hebben.

Recente Pixar-films, zoals Lightyear en Elemental, deden het minder goed dan verwacht. De cijfers vallen tegen, waardoor het erop lijkt dat heel wat mensen voor hun baan moeten vrezen. TechCrunch meldt nu dat er bij Pixar 1300 medewerkers rondlopen, maar 20% zou ontslagen kunnen worden. Het gaat hier dus om 260 banen.

Anders
Ongeveer 10 jaar geleden bracht Pixar eigenlijk zo goed als nooit een vervolg uit, maar dat is nu anders. Hoewel ze op dit moment werken aan Elio, een nieuw en origineel verhaal, wordt er ook gewerkt aan Inside Out en krijgen ook Toy Story en Cars alweer het zoveelste vervolg.

Dit heeft ook gezorgd voor een afname van interesse bij de nodige kijkers. Bob Iger, de Disney-CEO, liet enkele maanden geleden al weten dat er mensen ontslagen zouden worden bij Disney en vanwege de aanhoudende teleurstellende cijfers lijkt nu een ontslaggolf aanstaande bij Pixar.

Nieuwe hit
Veel zal afhangen van Inside Out 2. Pixar heeft een nieuwe hit nodig. Het origineel werd goed onthaald en bracht wereldwijd maar liefst 850 miljoen dollar op, maar deze kwam uit in 2015. Hun enige originele hit kwam hierna nog in 2017, namelijk Coco, die meer dan 500 miljoen dollar opbracht.NieuwsFilm

meest populair