Prachtig kostuumdrama met jonge Tilda Swinton terug in de bioscoop

Prachtig kostuumdrama met jonge Tilda Swinton terug in de bioscoop

Nadat koningin Elizabeth I hem heeft opgedragen niet oud te worden, worstelt een jonge edelman met de liefde en zijn plek in de wereld.

Er is weer nieuw oud werk in de cinema te aanschouwen: Orlando van Sally Potter. De film werd voor zijn tweeëndertigste verjaardag in ultrascherp 4K gerestaureerd.

Voor zowel Potter als hoofdrolspeelster Tilda Swinton was Orlando in 1992 de film die hen internationaal op de kaart zette. Het wordt beschreven als een historisch epos waarin tijd en gender vloeiend zijn.

Verhaal
Deze oogverblindende bewerking van Virginia Woolfs klassieke roman is het verhaal van de schijnbaar onsterfelijke Orlando. Een epische zoektocht naar liefde en vrijheid die Orlando begint als man, om vierhonderd jaar later te eindigen als vrouw.

Na het Koninklijke hof van Elisabeth I achter zich te hebben gelaten, voert de reis Orlando over de bevroren rivier Thames. Daar raakt hij geobsedeerd door een Russische prinses. Via een positie als ambassadeur in het Ottomaanse Rijk en liefde en verlies in de Victoriaanse tijd, eindigt zij, als moeder, in de twintigste eeuw.

Tijdloos
In de trailer zien we dat Orlando, dertig jaar later, een magische ervaring blijft om in de bioscoop te aanschouwen; eigenzinnig, uniek, ontroerend en grappig.


Orlando is vanaf 18 januari opnieuw te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair