Deze apocalyptische rampenfilm is een gefaalde boekverfilming maar toch zeer vermakelijk

Deze apocalyptische rampenfilm is een gefaalde boekverfilming maar toch zeer vermakelijk

Brad Pitt die het opneemt tegen zombies over de hele wereld.

Talloze boeken worden verfilmd. Soms pakt dit grandioos uit, andere keren heel wat minder, maar het komt ook voor dat resultaat wat in het midden blijft hangen. Dat is ook het geval met World War Z.

Deze apocalyptische horrorfilm werd in 2013 gemaakt door Marc Foster. Zijn film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Max Brooks, dat weer in 2006 werd gepubliceerd. Het boek is een verzameling van fictieve mondelinge geschiedenissen die de gebeurtenissen van een wereldwijde zombie-apocalypse beschrijven.

Film
In de film steekt het iets anders in elkaar. Hierin is de hoofdrol weggelegd voor een van de grootste sterren in Hollywood, namelijk Brad Pitt. Hij kruipt in de huid van Gerry Lane, een voormalige onderzoeker die wordt gevraagd om achter de oorsprong van de zombieplaag te komen en een manier te vinden om deze te stoppen.

Lane werd bedacht voor de film, maar dat is niet het enige dat afwijkt van de boeken. Een van de belangrijkste kritiekpunten was de afwijking van de structuur van het boek, die dus verhalen van verschillende mensen over de hele wereld vertelt.

Verschil
Ondanks het feit dat Lane de wereld rondreist, volgt de film maar echt een personage en daardoor een meer traditionele verhaallijn, terwijl het boek een breder perspectief laat zien op wereldwijde impact.


Het boek focust zich ook meer op politieke en sociologische aspecten, terwijl de film de voorkeur geeft aan een meer actiegerichte aanpak, waar de nodige spectaculaire scènes en grootschalige zombie-aanvallen in voorkomen.

Wel en niet
De meeste fans van het boek waren dus teleurgesteld, maar er waren ook meer dan genoeg bioscoopgangers die toch wel konden genieten van de zombie actieknaller. Niet zo heel gek dus, dat het toch een box-office hit was en er nog steeds gesproken wordt over een eventueel vervolg.



NieuwsFilm

meest populair