De 'Batman: Arkham'-serie: een must-play voor liefhebbers van de Batman-films

De 'Batman: Arkham'-serie: een must-play voor liefhebbers van de Batman-films

De 'Batman: Arkham'-reeks was een groot succes en is nog steeds enorm geliefd.

Het komt vandaag de dag telkens vaker voor, dat er films of series worden gemaakt van geliefde videospellen. Het omgekeerde gebeurt echter ook. Hieronder zetten we een pareltje in de spotlights, dat zowel cinefielen als videogamefanaten zal bevallen.

Het gaat hier om Batman: Arkham. Hier heb je misschien wel al van gehoord, aangezien deze videospellenreeks enorm goed werd onthaald. Hoewel deze spellen niet direct gebaseerd zijn op een van de Batman-films, hebben de makers van het spel wel enorm veel inspiratie gehaald uit alle blockbusters.

Verhaal
De reeks, die bestaat uit titels als Batman: Arkham Asylum, Arkham City, Arkham Origins en Arkham Knight, werden allen sterk onthaald. Waar de fans van zowel de films en de videospellen van kunnen genieten, is de duistere sfeer van Gotham City, dat geweldig tot leven wordt gebracht.

De ontwikkelaars, Rocksteady Studios en Warner Bros, hebben behoorlijk 'afgekeken' van de films. Zij lieten dan ook weten dat ze gebruik zouden maken van de geliefde filmische elementen, zodat de spelers echt de indruk hebben dat ze zich in Gotham bevinden.

Groots
Net zoals de films, voelen de games heel gedetailleerd aan. De speler krijgt ook de mogelijkheid om te gaan waar die wil, iets dat een van de grote pluspunten is van 'open world games'. De gedetailleerde en realistische weergave van Gotham City, dat vol zit met schaduwrijke steegjes maar ook iconische gebouwen, voelt dan ook net zoals de films heel levendig aan.


Dat niet alleen. De verhaallijnen en karakterontwikkelingen van de games doen niet onder van die van een goede film of serie. Het narratieve element, dat de diepgang van menig Batman-film evenaart, is dan ook iets waar zowel film- als gamefanaten van kunnen genieten.

Spelen
Ondanks het feit dat de games al enkele jaren geleden uitkwamen, geniet menig cinefiel of gamer er vandaag de dag nog steeds van. Het blijft natuurlijk gaaf om in de huid te kruipen van 's werelds beroemdste superheld, de Caped Crusader.


Mocht je interesse hebben, de games zijn voor een prikkie online te vinden. De volledige bundel staat weer op Steam.

NieuwsFilm

meest populair