Deze blockbuster scoort wel twee heel uitlopende cijfers op Rotten Tomatoes

Deze blockbuster scoort wel twee heel uitlopende cijfers op Rotten Tomatoes

Het 'The Boondock Saints'-vervolg werd een stuk minder goed onthaald dan het origineel.

Normaalgesproken zijn filmcritici en bioscoopgangers op Rotten Tomatoes het grotendeels met elkaar eens en liggen de scores dicht bij elkaar. Soms komt het echter ook wel eens voor dat de cijfers gigantisch ver van elkaar afliggen. Dit is ook het geval voor de onderstaande blockbuster.

Het gaat hier om The Boondock Saints II: All Saints Day, die in 2009 verscheen. Deze actiefilm werd geregisseerd door Troy Duffy en is het vervolg op The Boondock Saints, die weer in 1999 uitkwam.

Verhaal
In All Saints Day volgen we de Ierse MacManus broers, Connor (Sean Patrick Flanery) en Murphy (Norman Reedus). Zij keren terug naar Boston, om wraak te nemen op de moord van een priester. Hiervoor werken ze samen met de mysterieuze Duce (Billy Connolly).

Op IMDb scoort de film een tamelijk magere maar nog steeds voldoende met zijn 6,2. Op Rotten Tomatoes liggen de cijfers echter veel verder uit elkaar. Zo geven de filmcritici de blockbuster een behoorlijke 'rotten' 22%, terwijl de gewone bioscoopgangers uitkomen bij een 58%.

Verschil
Dit is natuurlijk een groot verschil van maar liefst 36%. De publiekscore is, net zoals het IMDb-cijfer, een voldoende, maar filmcritici vinden All Saints Day duidelijk niks. De reden hiervoor? Critici uitten kritiek op het gebrek aan originaliteit, het onnodige geweld en het zwakke script en verhaal.


Ook vinden zij dat de stijl en toon van het vervolg niet op kunnen boksen tegen de cultstatus van het origineel. De bioscoopgangers kunnen echter wel genieten van de 'over-the-top'-actiescènes, de zwarte humor en het feit dat het verhaal toch trouw blijft aan het bronmateriaal.

Oordeel zelf
Heb je de film nog niet gezien maar wil je toch wel een gokje wagen om te kijken wat je er zelf van vindt? Kijk The Boondock Saints II: All Saints Day dan nu op Pathé Thuis.



NieuwsFilm

meest populair