Pareltjes onder de 90 minuten: een van de beste komedies van de afgelopen 15 jaar

Pareltjes onder de 90 minuten: een van de beste komedies van de afgelopen 15 jaar

'Frances Ha' is een van de beste samenwerkingen van Noah Baumbach en Greta Gerwig.

Er komen de laatste tijd wel vaker artikelen langs op FilmTotaal over films die onder de 90 minuten duren en die je op je 'te kijken'-lijstje moet zetten. Ook de onderstaande komediefilm is nog geen anderhalf uur lang maar ook zeker de moeite waard.

Het gaat hier om de zwart/wit film Francis Ha van Noah Baumbach. In zijn film is de hoofdrol weggelegd voor Greta Gerwig, die in de huid kruipt van de danseres Frances Halladay, die in New York op zoek is naar haar plaats in het leven.

Avontuur
Zo ontmoet ze allerlei verschillende mensen, sommigen waarmee ze goed bevriend raakt, anderen die juist weer behoorlijk oppervlakkig lijken te zijn. Ook maakt ze verschillende ervaringen mee, van succesvolle tot onfortuinlijke gebeurtenissen en 'ups & downs' in haar carrière.

Gerwig, vandaag de dag voornamelijk bekend vanwege haar mega Barbie-succes, staat er niet alleen voor. Andere grote rollen zijn weggelegd voor o.a. Adam Driver en Michael Zegen.

Ontvangst
De film van Baumbach, die trouwens getrouwd is met Gerwig, wist goed te scoren. Zo staat deze op IMDb op een hele nette 7,4 en op Rotten Tomatoes zelfs op een 92%. Hij werkte dan ook nog de nodige keren samen met Gerwig, maar ook met Driver. Zo wist hij met de acteur weer hoge ogen te gooien met Marriage Story.


FilmTotaal-recensist Fabian Melchers gaf de film weer een 4/5 sterrenrecensie en zei er het volgende over: "Een fijn intiem drama over een midtwintiger die haar leven richting probeert te geven". De volledige recensie is hier te lezen.

Kijken
Heb je dus zin om een goede film te kijken maar wil je niet meer dan anderhalf uur voor de buis zitten? Dan is Frances Ha een prima keuze. De film is op dit moment enkel en alleen te vinden op Pathé Thuis.



NieuwsFilm

meest populair