Disney drukt geruchten de kop in: "Geen uitstel" voor de 'Star Wars'-film met Rey Skywalker

Disney drukt geruchten de kop in: "Geen uitstel" voor de 'Star Wars'-film met Rey Skywalker

Lucasfilm en Disney gaan gewoon door met werk aan een Rey Skywalker-film en wachten op een script.

Volgens recente geruchten zou de Rey Skywalker-film voor onbepaalde tijd zijn uitgesteld. Onzin, laat een vertegenwoordiger van Lucasfilm weten. De film waarin Rey (Daisy Ridley) een nieuwe Jedi Order gaat oprichten, staat gewoon nog op de planning.

Na de aankondiging van de Rey Skywalker-film werd ervan uitgegaan dat het de volgende Star Wars-film zou zijn die uit zou komen. Maar vorige week werd bevestigd dat er een film komt over The Mandalorian en Grogu die zo snel mogelijk in productie moet gaan. Fans begonnen dan ook al meteen te speculeren dat de Rey Skywalker-film geschrapt zou zijn.

Peaky Blinders
De geruchtenmolen ging verder draaien toen scenarist Steven Knight aankondigde te gaan werken aan een filmversie van zijn serie Peaky Blinders. Hij zou daardoor zijn werk als schrijver van de nieuwe Star Wars-films aan de kant zetten. Een bron binnen Disney laat weten dat er niks van de geruchten klopt, en dat de studio in afwachting is van Knights script voor de Rey-film.

De nieuwe film wordt geregisseerd door Sharmeen Obaid-Chinoy, die onlangs liet weten zeer trots te zijn om als eerste vrouwelijke regisseur een Star Wars-film te mogen regisseren. De film gaat zich afspelen na de gebeurtenissen van The Rise of Skywalker en volgt Rey die een nieuwe Jedi Order wil oprichten.

3 Star Wars-films
Er wordt inmiddels aan ten minste 3 Star Wars-films gewerkt. Naast de Rey-film komt er dus ook een Mandalorian en Grogu-film van regisseur Jon Favreau (Iron Man), gebaseerd op de populaire Disney+ serie. Ook werkt James Mangold (Logan) aan een film over de oorsprong van de Jedi.

Bekijk de afbeelding
Of en wanneer een Star Wars-film uit gaat komen is altijd maar de vraag. Er zijn in het verleden al heel wat films aangekondigd die nooit zijn uitgekomen. Dus zolang er geen camera's draaien weten we nooit zeker of een film er wel of niet gaat komen. Maar voor nu staat de film over Rey Skywalker nog steeds op de planning.

NieuwsFilm

meest populair