Paul Mescal is de nieuwe held in 'Gladiator 2': Ik hoop niet dat het impact op mijn leven heeft"

Paul Mescal is de nieuwe held in 'Gladiator 2': Ik hoop niet dat het impact op mijn leven heeft"

'Aftersun'-acteur Paul Mescal hoopt dat hij nog over straat kan na 'Gladiator 2'

Acteur Paul Mescal is vooral bekend van zijn rol in indie-films zoals Aftersun en All of Us Strangers. Later dit jaar speelt hij de hoofdrol in een veel grotere film: Gladiator 2. De acteur is nu al bezorgd over de impact die de film op zijn leven zal hebben: "Ik hoop dat ik nog normaal over straat kan".

Met The Sunday Times sprak de acteur over hoe Gladiator 2 een nieuwe stap in zijn carrière gaat worden en hoe hij denkt om te gaan met de roem die de rol gaat brengen.

Depressief
"Ik weet niet hoe dingen gaan veranderen, misschien ben ik een beetje naïef. Is het alleen maar dat ik op straat vaker wordt tegengehouden?" vraagt Mescal zich af. "Ik zou heel erg depressief worden als het veel invloed heeft op mijn leven, dus ik hoop dat het niet zo is".

Mescal herinnert zich een moment een jaar geleden waarop hij werd betast door een fan die een foto met de acteur wilde maken. "Ik weet over een jaar meer, maar ik denk dat ik in een slechte plek zal zijn als de film veel invloed heeft op mijn privé-leven."

Grootste film
Een aantal maanden geleden vertelde Mescal al in een interview met Esquire dat hij gestrest is over Gladiator 2 omdat het de grootste film is die hij ooit heeft gemaakt.


"Je gelooft niet hoe gestrest ik ben over die film, het is verreweg het grootste project waar ik ooit aan gewerkt heb. Ik ben zeer enthousiast over de film maar er komt ook veel druk bij kijken om een film te maken die kan tippen aan het eerste deel."

Ridley Scott
Mescal speelt in Gladiator 2 de hoofdrol van Lucius, in de originele film uit 2000 werd Lucius nog gespeeld door Spencer Treat Clark. Gladiator 2 speelt zich 20 jaar na de gebeurtenissen van het eerste deel af. Naast Mescal zijn ook Denzel Washington, Pedro Pascal en Connie Nielsen in het nieuwe deel te zien. Ridley Scott neemt opnieuw de regie voor rekening. Gladiator 2 verschijnt in november in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair