Ondergewaardeerde actiescènes in topfilms: 'The Tragedy of Macbeth'

Ondergewaardeerde actiescènes in topfilms: 'The Tragedy of Macbeth'

Denzel Washington zet weer eens een topprestatie neer in de film van Joel Coen.

Er zijn meer dan genoeg steengoede actiefilms die bomvol zitten met fantastische en adrenalinevolle scènes. Helaas komt het soms ook wel voor dat bepaalde films over het hoofd worden gezien. Eentje daarvan is The Tragedy of MacBeth.

Deze film werd in 2021 gemaakt door Joel Coen, die het voor het eerst eens zonder zijn broer Ethan deed. De twee maakten samen al de nodige pareltjes, zoals o.a. Fargo, The Big Lebowski en No Country for Old Men, maar ook alleen kan Joel prima zijn eigen boontjes doppen.

Indrukwekkend
Bijna iedereen kent wel het verhaal van MacBeth, maar Joel Coen stopt dit in een nieuw jasje. De regisseur gaat voor een opvallende zwart-wit cinematografie, maar cinematograaf Bruno Delbonnel, bekend van Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulain en Inside Llewyn Davis, doet dit weergaloos.

Niet alleen zorgt het gebruik van het zwart-wit ervoor dat de duisternis en tragedie bij het verhaal van Macbeth horen beter tot zijn recht komen, het creëert ook een visueel indrukwekkend en dramatisch effect.

Actie
Waar de film echter ook in uitblinkt zijn de actiescènes. Ondanks het feit dat er niet zo heel veel zijn, zijn deze behoorlijk intens en fysiek. Denzel Washington heeft natuurlijk de nodige ervaring wat betreft vechtscenes (denk bijvoorbeeld maar aan The Equalizer-trilogie) en hier toont hij dat opnieuw aan.


Macbeth staat ook bekend als een legendarische vechter, al wordt dit aspect vaak vergeten in de nodige theaterstukken of verfilmingen. Joel Coen focust zich juist wel op dit element en het is duidelijk dat er veel tijd en energie is gestoken in de gevechtsscènes.

Erkenning
De choreografie van deze scènes is dan ook geweldig uitgevoerd en laten de kracht maar ook de psychologische worstelingen van de personnages zien. Het is niet waar The Tragedy of Macbeth bekend om staat, maar dat zou zeker wel mogen.



NieuwsFilm

meest populair