'Gladiator 2' is klaar: Ridley Scott rondt de opnames met Pedro Pascal en Denzel Washington af

'Gladiator 2' is klaar: Ridley Scott rondt de opnames met Pedro Pascal en Denzel Washington af

Eind dit jaar zal de veelbelovende blockbuster dan eindelijk te zien zijn!

Ridley Scott heeft al heel wat pareltjes gemaakt, maar een van zijn beste films is ongetwijfeld Gladiator. Sommige filmfanaten vinden het geweldig dat hier dan ook een vervolg op komt, anderen vinden het juist weer onnodig. Wat je er ook van vindt, de opnames zitten er nu op.

Russell Crowe heeft al meerdere keren laten weten niet terug te keren voor het vervolg. De hoofdrol is deze keer weggelegd voor Paul Mescal, die in de huid kruipt van een volwassen Lucius, die in het eerste deel nog was te zien als het kleine jochie en zoontje van Lucilla (Connie Nielsen).

Verhaal
Gladiator 2 speelt zich ongeveer 15 jaar af na de gebeurtenissen uit het origineel. Lucius is de afgelopen jaren verdwenen en ook zijn moeder heeft geen contact meer met hem en weet niet waar haar zoon is.

Het vervolg speelt zich af in het begin van de 3de eeuw na Christus. De broers Carcacalla (Joseph Quinn) en Geta (Fred Hechinger) regeerden samen als keizers, maar de bloeddorstige Caracalla heeft zijn jongere broer later vermoorden.

Andere toppers
Niemand minder dan Denzel Washington zal ook in de film te zien zijn. De geliefde acteur kruipt in de huid van een voormalige gladiator die zijn vrijheid heeft gewonnen en nu steenrijk is. Toch wil hij nog wraak nemen op enkele personen die hem hebben gekrenkt.


Andere bekende gezichten, die ook in het origineel te zien waren als Nielsen en Djimon Hounsou, keren eveneens terug. Een nieuwkomer maar tevens een behoorlijk grote naam in Hollywood is Pedro Pascal. Gladiator 2 zal normaalgesproken op 22 november van dit jaar te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair