Cannesfilms bekend

De line-up van het 61e filmfestival van Cannes, dat 14 mei begint, is bekend gemaakt.

Allereerst zal, zoals al voorspeld, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull buiten competitie vertoond worden, waarschijnlijk op 18 mei. Maar er is in Cannes nog veel meer te zien.

Zo zal Woody Allen, ook buiten competitie, zijn nieuwste film, Vicky Cristina Barcelona vertonen. En ondanks geruchten dat hij het niet zou redden zal Steven Soderbergh op tijd klaar zijn met zijn twee films over Che Guevara, The Argentine en Guerilla, beide met Benicio Del Toro in de hoofdrol.

Van de gebroeders Dardenne (die de gouden palm al twee keer wonnen) zal The Silence of Lorna te zien zijn, en ook van andere filmmakers die al vaker in Cannes waren is er nieuw werk te zien. Een paar voorbeelden: Linha de Pasa van Walter Salles, Adoration van Atom Egoyan, en A Christmas Tale van Arnaud Desplechin. The Palermo Shooting van Wim Wenders, een romantische thriller met Milla Jovovich en Dennis Hopper, doet ook mee.

Uit Amerika zijn er twee films in competitie, The Changeling van Clint Eastwood, een ontvoeringsdrama met Angelina Jolie dat zich in de jaren 20 afspeelt, en het langverwachte regiedebuut van Charlie Kaufman, Synechdoche, New York. Uit Frankrijk dingen er drie films mee naar de gouden palm, waaronder de nieuwste film van Philippe Garrel.

In totaal zijn er dit jaar 20 competitiefilms. De complete lijst is op de site van Variety te vinden - de officiële site van het festival zelf was op het tijdstip van schrijven nog niet geüpdatet.



NieuwsFilm

meest populair