Zoe Saldana kreeg bakken kritiek voor deze rol: "heb er nog steeds spijt van"

Zoe Saldana kreeg bakken kritiek voor deze rol: "heb er nog steeds spijt van"

De actrice heeft behoorlijk wat megahits gemaakt, maar dit was haar grootste flop.

Zoe Saldana is een van de succesvolste actrices en was te zien in diverse blockbuster-franchises, zoals Pirates of the Caribbean, Guardians of the Galaxy en Avatar. Dit betekent echter niet dat ze alleen maar goede keuzes heeft gemaakt in haar carrière.

In 2016 kroop de geliefde Saldana in de huid van de legendarische zangeres Nina Simone in de biopic Nina. Er was echter behoorlijk veel kritiek op de film. De reden daarvoor? Saldana had zich voor de rol donkerder geschminkt.

Probleem
Dit zorgde voor de nodige gefronste wenkbrauwen. Er wordt vandaag de dag steeds meer gelet op 'whitewashing', maar Saldana kwam dus onder vuur te liggen voor 'colorism'. Dit heeft te maken met discriminatie op basis van huidskleur tegenover mensen met dezelfde etniciteit.

De dochter van Nina Simone, Lisa Simone, liet dan ook weten dat ze niks tegen Saldana had, maar het er niet mee eens was dat zij werd gecast, aangezien de actrice een veel lichtere huidskleur heeft dan die van haar moeder. De Simone-familie zei dat iemand als Whoopi Goldberg geschikter was voor de rol.

Spijt
Na bakken kritiek liet Saldana weten dat ze de rol achteraf beter niet had kunnen accepteren. Zo zei ze al eerder: "Ik had Nina Simone nooit moeten en mogen spelen. Ik had er alles aan moeten doen dat deze rol ging naar een zwarte vrouw".


"Destijds dacht ik dat ik het recht had om de haar te kunnen vertolken, omdat ik een zwarte vrouw ben. Dat ben ik ook, maar Nina verdiende een gedetailleerder en eerlijker eerbetoon. Ik ben nu gegroeid en zie in dat ik een fout heb gemaakt".

Verontschuldiging
Saldana vervolgt: "Het spijt me dan ook verschrikkelijk. Ik ben een grote fan van haar muziek en verhaal, maar ik probeer het niet goed te praten. Iemand anders had haar verhaal moeten vertellen en hopelijk komt dat er nog eens van".



NieuwsFilm

meest populair