Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino is een goede misdaadfilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm Pulp Fiction van regisseur Quentin Tarantino, die je kunt kennen van Django Unchained en Kill Bill.

Pulp Fiction
De misdaadfilm uit 1994 heeft een hoofdrol voor John Travolta. Bijrollen gingen naar onder meer Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Tim Roth en Uma Thurman. De film is erg goed ontvangen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (92%): "Pulp Fiction, een van de meest invloedrijke films van de jaren negentig, is een uitzinnige postmoderne mix van neo-noir-sensaties, pikzwarte humor en toetsstenen uit de popcultuur."

Reacties
"Ik ben de tel kwijtgeraakt hoe vaak ik Pulp Fiction heb gezien. Maar als ik de kans krijg een van mijn favoriete films aller tijden op het grote witte doek te mogen aanschouwen, dan laat ik dat natuurlijk niet aan me voorbijgaan. De flamboyante personages, absurde situaties, humoristische dialogen, coole soundtrack en over de top geweld dragen allemaal hun steentje bij aan de creatie van deze fictieve pulp. Eentje van de bovenste plank, welteverstaan." schreef Beun de Haas op Moviemeter.


De Filosoof schreef op Moviemeter: "De film is beslist vermakelijk maar het ontgaat me wat er nu zo super geniaal aan de film is. De film bestaat in feite uit drie verhaaltjes (het uitje met de vrouw van de baas, het geld ophalen voor de baas en het conflict tussen de bokser en de baas) en is vooral een komedie met doldwaze avonturen van de personages. Een soort running gag is het constante slap geouwehoer tussen Vincent en Jules terwijl ze hun werk als moordenaars uitoefenen."

Op Netflix
De $8 kostende miljoen was een groot succes en bracht meer dan $213 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.


Synopsis: Marcellus Wallace is de baas van Vincent Vega en Jules Winnfield, twee criminelen die met een stelletje amateurs in de clinch liggen om een geheimzinnige zwarte aktetas. Wanneer Marcellus op zakenreis moet, vraagt hij Vincent een oogje te houden op zijn vrouw Mia. Aangezien de vorige chaperon vanwege iets te intiem contact met deze dame nu kreupel schijnt te zijn, stemt Vincent met enige tegenzin toe.

NieuwsFilm

meest populair