Hoe 'Anaconda' van een "natuurfilm" in een keer in een complete nachtmerrie verandert

Hoe 'Anaconda' van een "natuurfilm" in een keer in een complete nachtmerrie verandert

Deze film uit 1997 veranderde van een natuurfilm opeens in een horror in de jungle.

Veel horror en thrillerfilms zijn gebaseerd op realistische gebeurtenissen die niemand van te voren had kunnen voorzien.

Maar regisseur Luis Llosa maakt met deze film wel een hele grote omslag in het plot. Dit is wat er gebeurt.

Natuurdocumentaire
In Anaconda van Llosa, die onder andere The Specialist uit 1994 maakte met Sylvester Stallone en Sharon Stone, volgen we een filmcrew die op zoektocht is in de jungle van de Amazone.

Terri Flores, gespeeld door Jennifer Lopez, is de producent van de film die de Shirishamas, een eeuwenoude inheemse stam, op beeld probeert te krijgen.

Anaconda
De filmcrew, bestaande uit geluidsman Gary Dixon (Owen Wilson) en cameraman Danny Rich (Ice Cube) vinden tijdens het draaien de verloren slangenjager genaamd Serone (Jon Voight). Hij kan de crew helpen om de stam te vinden.


Wat de crew niet weet is dat Serone eigenlijk voor zichzelf op zoek is naar de beruchte Anaconda, een slang van wel 12 meter lang. Zo belanden ze opeens van het redden van de man in een ongekend gevaarlijke zoektocht en zijn ze volledig overgeleverd aan de grillen van de natuur.

Horror
Wat de film zo angstaanjagend maakt is dat het plot opeens van een rustige natuurfilm in wording 180° draait en verandert in een horrorfilm met spannende en heftige scènes. Je kan gerust zeggen dat dit een werkelijke nachtmerrie is als je in de jungle bent.


Zo is Serone bereid om crewleden op te offeren om de gevaarlijke slang te vinden, komen ze vast te zitten in een waterval en blijkt de slang ook nog eens de jacht te hebben geopend op de cameraman. Wat de film echt eng maakt is dat de anaconda en andere slangen levensecht overkomen in de film.

Kijken
Durf jij het aan om de nachtmerrie-scènes van deze film te kijken? Koop de film dan op dvd of blu-ray op bijvoorbeeld bol.

NieuwsFilm

meest populair