Speelduur van 'Dune: Part Two' betekent een record voor regisseur Denis Villeneuve

Speelduur van 'Dune: Part Two' betekent een record voor regisseur Denis Villeneuve

Zijn blockbuster wordt zijn langste film maar dat is alleen maar goed nieuws.

Denis Villeneuve wist in 2021 hoge ogen te gooien met Dune. Miljoenen filmfanaten kunnen dan ook niet wachten om terug te keren naar Arrakis en nu is er goed nieuws: Dune: Part Two is de langste film van Villeneuve's carrière.

Het vervolg, dat over niet al te lang te zien zal zijn, is namelijk maar liefst 165 minuten lang, oftewel 2 uur en 45 minuten. Hierdoor is het vervolg 10 minuten langer dan het origineel. De Dune-film van David Lynch was 137 minuten lang.

Wat te verwachten
In het eerste deel gaat de Atreides-familie naar de woestijnplaneet Arrakis, maar daar aangekomen worden ze direct aangevallen door hun aartsvijand, de Harkonnen. Paul Arteides (Timothée Chalamet) en zijn moeder, Lady Jessica (Rebecca Ferguson), weten maar net te ontsnappen.

Zij komen in de woestijn terecht, waar ze worden opgevangen door de Fremen. Zij zien in Paul de redder van Arrakis, maar daardoor komt er ook veel druk op zijn schouders te liggen. Gelukkig staat hij er niet alleen voor.

Cast
Dune: Part Two gaat over het tweede deel van Frank Herberts iconische boek, aangezien Villeneuve enkel en alleen de eerste helft heeft verfilmd en nu dus de rest voor zijn rekening neemt. Chalamet en Ferguson keren terug, net zoals o.a. Zendaya als Chani en Javier Bardem als Stilgar.


Er zijn echter ook meer dan genoeg nieuwkomers, al gaat het hier eveneens om grote namen. Florence Pugh zal te zien zijn als Princess Irulan, Christopher Walken als Emperor Shaddam IV en Austin Butler als Pauls grote vijand, Feyd-Rautha Harkonnen.

NieuwsFilm

meest populair