Deze blockbuster scoort wel twee heel uitlopende cijfers op Rotten Tomatoes

Deze blockbuster scoort wel twee heel uitlopende cijfers op Rotten Tomatoes

Filmcritici vinden 'Star Wars: The Last Jedi' fantastisch, maar de gewone bioscoopgangers vinden er maar weinig aan.

Normaalgesproken zijn filmcritici en bioscoopgangers op Rotten Tomatoes het grotendeels met elkaar eens en liggen de scores dicht bij elkaar. Soms komt het echter ook wel eens voor dat de cijfers gigantisch ver van elkaar afliggen. Dit is ook het geval voor de onderstaande blockbuster.

Het gaat hier om Star Wars: The Last Jedi, de tweede film in de laatste trilogie. Dit deel werd gemaakt door regisseur Rian Johnson, die filmcritici wel wist te overtuigen maar de gewone bioscoopgangers heel wat minder. Hoe komt dit?

Cijfers
Maar liefst bijna 500 filmcritici noteerden de film en het cijfers komt uit op een hele mooie 91%. Het publiekscijfer is echter heel wat lager: na meer dan 100.000 stemmen staat deze op een teleurstellende 42%, wat dus maar liefst een verschil is van bijna 50%.

Wat blijkt, critici zeggen dat de film de moeite waard is omdat Johnson durft de traditionele Star Wars-elementen te doorbreken en het verhaal een nieuwe richting instuurt. Ook zijn zij onder de indruk van de beelden en de diepgaande thema's.

Ander beeld
De grote fans van de Star Wars-franchise kunnen zich hier niet bepaald in vinden. Zij vinden juist weer dat The Last Jedi teveel afwijkt van de Star Wars-mythologie. Ook wordt er gemeld dat de blockbuster niet erg respectvol omgaat met de nodige iconische personages, terwijl nieuwkomers zonder enige training al over enorm veel krachten lijken te beschikken.


De kloof tussen de twee cijfers weerspiegelt dan ook deze verdeeldheid, al is het enigszins merkwaardig te noemen dat wat in de ogen van de filmcritici het grote pluspunt van de film is hetgeen is wat de bioscoopgangers juist zo bekritiseren. De film was hoe dan ook wel een grote box-office hit.

Kijken
Heb je de blockbuster nog niet gezien maar wil je deze wel een kans geven? Kijk Star Wars: The Last Jedi dan nu op Disney+.



NieuwsFilm

meest populair