Studio Ghibli slaat opnieuw een grote slag na deze nieuwe deal

Studio Ghibli slaat opnieuw een grote slag na deze nieuwe deal

De geliefde animatiestudio mag nu ook zijn films in China gaan laten zien.

De meeste filmfanaten kennen studio Ghibli wel. Bekend van pareltjes als Princess Mononoke, Spirited Away en de recente hit The Boy and the Heron is Ghibli zeer populair. Nu breidt de studio zich dan ook uit.

In Europa kunnen wij al genieten van alle animatiefilms van Ghibli, maar dat was in China anders. Daar komt nu verandering in. Studio Ghibli heeft een overeenkomst getekend met Alibaba, een groot entertainmentbedrijf in China.

Uitbreiding
Deze samenwerking zal Studio Ghibli helpen bij het maken van animatieprojecten en het creëren van interessante tentoonstellingen voor fans in China. Alibaba zal ook ondersteunen bij de release van The Boy and the Heron in China.

De deal met Alibaba is belangrijk voor Studio Ghibli vanwege het groeiende succes in China. Jarenlang waren Studio Ghibli's animefilms niet beschikbaar in China, maar sinds 2019 staan de Chinese autoriteiten toe dat animefilms worden vertoond na censuur. Hierdoor kon Ghibli films als My Neighbor Totoro eindelijk in de Chinese bioscopen laten zien.

Populair
Sindsdien is Ghibli ook in China razend populair geworden. Porco Rosso werd hier pas uitgebracht in november 2023 en miljoenen filmfanaten willen nu meer zien. De met een Golden Globe bekroonde en de Oscar genomineerde The Boy and the Heron staat nu dan ook op het programma.


Studio Ghibli heeft wereldwijd veel licentiedeals en heeft een sterke aanwezigheid in Amerika, maar nu zullen ze dus ook meer gaan scoren in China dankzij deze lucratieve deal met Alibaba.

NieuwsFilm

meest populair