Christopher Nolan hoopt eindelijk op zijn eerste Oscar: "de hoogste vorm van erkenning"

Christopher Nolan hoopt eindelijk op zijn eerste Oscar: "de hoogste vorm van erkenning"

Hij moet dan wel de nodige grootheden verslaan waaronder Martin Scorsese en diens 'Killers of the Flower Moon'.

Er zijn meer dan genoeg filmtalenten die nog nooit een Oscar hebben gewonnen maar deze zeker wel verdienen. Hier hoort Christopher Nolan ook bij. Misschien dat hij nu eindelijk een van de felbegeerde gouden beeldjes mee naar huis mag nemen voor zijn meesterwerk Oppenheimer.

Nolan heeft al heel wat moois gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Memento, Inception en Dunkirk. Voor alle drie deze films maakte Nolan kans op Oscars, maar hij trok nooit aan het langste eind. Daar zou nu verandering in kunnen komen.

Succes
Oppenheimer werd maar liefst 13 keer genomineerd en als Nolan geluk heeft, mag hij zelf misschien wel 3 Oscars mee naar huis nemen. Hij werd zelf namelijk genomineerd in drie verschillende categorieën, waaronder die voor beste film.

Nolan liet zich er tijdens een recent interview over uit: "De film is een groot succes geworden en daar zijn we behoorlijk dankbaar voor. Ik had nooit durven dromen dat 'Oppenheimer' zo populair zou zijn, maar we wisten wel dat we iets moois hadden gemaakt met een sterk verhaal".

Oscar
Nolan vervolgt: "Het is gewoon een stukje Amerikaanse geschiedenis en hier wilden wij met ons allen een film van maken". De regisseur is ook trots op alle Oscar-nominaties en hoopt nu eindelijk een van de beeldjes te winnen, aangezien dit in zijn ogen de meest prestigieuze filmprijs is die er bestaat.


"Ik groeide op met de Hollywood-films en keek als jochie al naar de Academy Awards. Ik heb het altijd gezien als de hoogste vorm van erkenning in de filmwereld, dus het zou zeker veel voor mij betekenen".

NieuwsFilm

meest populair