Acteurs die altijd herinnerd zullen worden voor een enkele rol: Dwight Schrute in 'The Office'

Acteurs die altijd herinnerd zullen worden voor een enkele rol: Dwight Schrute in 'The Office'

Rainn Wilson is dankbaar voor de rol, maar zegt wel dat hij nu alleen nog maar getypecast wordt.

Het komt wel vaker voor, dat een acteur een rol zo overtuigend neerzet dat hij/zij dit imago eigenlijk niet meer van zich/haar kan afschudden. Dit is ook zeker het geval voor Rainn Wilson.

Misschien zegt deze naam je niks, maar als je Dwight Schrute hoort weet je waarschijnlijk wel om wie het gaat. Als dat het geval is, zegt dit eigenlijk al genoeg, want het geliefde personage dat hij in de serie The Office speelt is bekender dan de acteur zelf.

The Office
Wilson werd wereldberoemd dankzij de populaire Amerikaanse sitcom, waarin hij jarenlang was te zien als een van de absolute fan-favorieten. Hoewel de show alweer meer dan 10 jaar geleden eindigde, blijft Wilsons rol als Dwight hem altijd achtervolgen.

The Office werd een cultureel fenomeen en bracht Wilson enorme erkenning en lof voor zijn komische vertolking van de verknipte en autoritaire 'assistant to the regional manager' van Dunder Mifflin. Niet voor niets werd hij maar liefst drie keer genomineerd voor een Primetime Emmy.

Lastig
Ondanks het feit dat Wilson enorm trots is op zijn rol en enorm heeft genoten van The Office, heeft hij zich vaker uitgesproken over de uitdagingen om typecasting te vermijden. Dwight Schrute is een personage dat zo diep in de popcultuur is verankerd dat Wilson zegt dat het zijn andere werk overschaduwt.


Hoewel Wilson na de serie nog in andere films en series was te zien, blijft het publiek het lastig vinden om hem als iemand anders te zien dan Dwight. Andere The Office-sterren, als John Krasinski en Steve Carrell hebben nog de nodige successen gekend, maar Wilson zegt dat het voor hem lastig is om erkend te worden als veelzijdig acteur.

Kans
Zo zei Wilson al eerder: "Veel mensen denken dat ik alleen maar 'excentrieke weirdos' kan spelen en hoewel ik het makkelijk vind om zulke personages neer te zetten, wil ik ook wel graag eens iets anders uitproberen. Hopelijk krijg ik daar nog de kans voor..."



NieuwsFilm

meest populair