Will Smith bereikte zijn absolute hoogtepunt in deze hilarische scifi-klassieker uit '97

Will Smith bereikte zijn absolute hoogtepunt in deze hilarische scifi-klassieker uit '97

Een politieagent sluit zich aan bij een geheime organisatie die buitenaardse interacties op aarde controleert en monitort.

De jaren tachtig en negentig stonden garant voor veel blockbusters die we vandaag de dag de titel van '(cult)klassieker' kunnen geven. Men in Black van regisseur Barry Sonnenfeld is één van die films.

De hoofdpersonages van Will Smith en Tommy Lee Jones groeiden uit tot een iconisch filmduo en Smiths overstap van TV (The Fresh Prince of Bel-Air) naar film werd met de sci-fi actiekomedie verzekerd.

Plot
Ze zijn het best bewaarde geheim in het universum. Kay en Jay werken voor een goed gefinancierde maar onofficiële overheidsinstantie en zijn de Men in Black, leveranciers van immigratiediensten en toezichthouders op alles wat buitenaards is op aarde.

Terwijl ze een reeks niet-geregistreerde ontmoetingen onderzoeken, ontdekken de MIB-agenten het dodelijke complot van een intergalactische terrorist die op een missie is om twee ambassadeurs te vermoorden van tegengestelde sterrenstelsels die zich momenteel in New York City bevinden.

Strips
Men in Black werd gebaseerd op de gelijknamige comic book-serie uit 1990.


De stripboekenserie groeide in vijfendertig jaar uit tot een heuse franchise die, naast vier films (met het matig ontvangen Men in Black: International als laatste toevoeging), ook een geanimeerde televisieserie, videogames én een themapark-attractie omvat.

Eerste de beste
De Men in Black-franchise stelt anno 2024 niet heel veel meer voor, maar de eerste film uit 1997 blijft zeventwintig jaar later nog steeds overeind staan.


Smith en Jones wisten met hun droogkomische vertolkingen precies de goede toon bij het publiek te raken in deze doldwaze comedy vol buitenaardse wezens.

NieuwsFilm

meest populair