Doug Liman haalt keihard uit nadat Amazon beslist 'Road House' niet in de bioscopen te laten zien

Doug Liman haalt keihard uit nadat Amazon beslist 'Road House' niet in de bioscopen te laten zien

De actieknaller met Jake Gyllenhaal zal direct op de streaminggigant Prime verschijnen.

Jake Gyllenhaal was al in de nodige topfilms te zien. Denk bijvoorbeeld maar aan Donnie Darko, Prisoners en Nightcrawler. Toch betekent dat niet dat al zijn films in de bioscoop uitkomen. Dat geldt ook voor Road House, maar dat zint de regisseur van deze blockbuster allesbehalve.

Het gaat hier om Doug Liman, die al eerder hoge ogen wist te gooien met andere actiefilms als The Bourne Identity en Edge of Tomorrow. Niet zo heel gek dus, dat de nodige filmfanaten uitkijken naar de blockbuster van deze twee sterren, maar de film verschijnt meteen op de streamingdienst van Amazon.

Woedend
Amazon had Liman blijkbaar beloofd dat de Road House-remake uitgebracht zou worden in de bioscoop, maar nu hebben ze besloten deze direct online te zetten op hun streamingdienst Prime. Dit schoot de regisseur in het verkeerde keelgat.

Liman heeft dan ook besloten de premiere tijdens het SXSW filmfestival niet bij te wonen om te protesteren tegen deze beslissing. De regisseur zegt dat Amazon zijn vertrouwen maar ook dat van de filmindustrie heeft verraden.

Reactie
Liman liet zich er ook over uit: "Amazon zei tegen mij: maak een geweldige film en dat heb ik gedaan. Dit is misschien wel mijn beste werk. De testscores waren zelfs beter dan die van mijn grootste box-office hit, 'Mr. and Mrs. Smith'".


"Ook scoort 'Road House' beter dan 'The Bourne Identity' en hier kwamen behoorlijk wat vervolgen op. 'Road House' is een actieknaller, die niet alleen UFC fanaten zal interesseren, Jake Gyllenhaal zet een van zijn beste prestaties neer en het is het acteerdebuut van Conor McGregor".

Zonde
Helaas zullen we deze niet op het grootste scherm kunnen ervaren. Zo vervolgt Liman: "Amazon heeft mij een valse belofte gedaan. Dit doet mij pijn, maar de impact gaat veel verder dan een enkele film. We moeten hier een stokje voor steken, voordat de filmindustrie die kant op gaat".



Lees zijn volledige reactie hier.

NieuwsFilm

meest populair