Acteurs die nog zoveel meer hadden kunnen laten zien: 'Good Will Hunting'-ster Robin Williams

Acteurs die nog zoveel meer hadden kunnen laten zien: 'Good Will Hunting'-ster Robin Williams

Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat we kregen te horen dat de geliefde acteur overleed.

Er zijn genoeg legendarische acteurs die nog op 80 of zelfs 90-jarige leeftijd in films verschijnen. Helaas komen ook de nodige filmtalenten veel te jong te sterven. Robin Williams hoort in die laatste categorie.

Williams werd in 1951 geboren in Chicago. Dat hij de entertainwereld in wilde gaan wist hij eigenlijk al meteen vanaf het begin, al begon hij niet als acteur. Williams begon zijn carrière als stand-up comedian in de jaren zeventig.

Succes
Vanwege zijn onmiskenbare charisma en zijn vermogen om zowel grappige als ontroerende momenten te creëren, kreeg hij al snel rolletjes aangeboden in diverse series en films. Zijn echte grote doorbraak kende hij met Mork & Mindy. Vanaf dat moment had hij de rollen voor het oprapen.

Williams wist vervolgens hoge ogen te gooien in andere sterk onthaalde films, zoals Good Morning Vietnam, Dead Poets Society en Good Will Hunting. Voor laatstgenoemde won hij zelfs een Oscar.

Reputatie
Ook was hij te horen als Genie, in Disney's animatiefilm Aladdin, waarin hij veel van zijn eigen tekst en grappen improviseerde. Vanwege zijn vermogen om zowel komische als diepgaande rollen te kunnen neerzetten, werd hij als snel een van de meest geliefde acteurs in Hollywood.


Helaas kregen we ongeveer 10 jaar geleden te horen dat Williams was gestorven op 63-jarige leeftijd. Zijn dood werd veroorzaakt door zelfmoord. Talloze filmtalenten lieten zich uit over de geliefde acteur en over zowat heel de wereld werd er om zijn dood gerouwd.

Meer
Het is natuurlijk moeilijk om te zeggen wat Williams nog allemaal meer had kunnen bereiken als niet zo vroeg was gestorven. Gezien zijn populariteit en zijn talent is het waarschijnlijk dat hij nog meerdere gedenkwaardige rollen neergezet zou kunnen hebben.


Gelukkig zal Williams wel altijd blijven voortleven in zijn fantastische oeuvre. Bekijk hierboven nog eens een van zijn beste scènes.

NieuwsFilm

meest populair