Was jou dit 18+ grapje opgevallen in 'Ratatouille'?

Was jou dit 18+ grapje opgevallen in 'Ratatouille'?

Linguini zegt op een onhandige manier dat hij een hele kleine wat heeft?

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat bepaalde animatiefilms meer voor volwassenen zijn bedoeld dan voor kinderen, maar soms worden er ook behoorlijk 'pikante momenten' in de films voor de jongsten onder ons gestopt die kinderen gelukkig niet mee krijgen. In Ratatouille zit ook zo'n moment.

Pixar heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk maar aan Toy Story, Wall-E en Coco om er maar een paar te noemen. In 2007 bracht de geliefde animatiestudio de prachtige Ratatouille uit, dat een grote hit werd.

Verhaal
De film vertelt het verhaal van het ratje Remy, die een enorme passie heeft voor koken. Hij is het zat om afval te eten en heeft een onmogelijke droom: een grote chefkok worden. Uiteindelijk komt hij terecht in een Frans sterrenrestaurant, waar hij Linguini ontmoet.

Laatstgenoemde is niet meer dan het keukenhulpje en heeft ook zijn eigen dromen, maar hij is onhandig en kan totaal niet koken. Remy helpt hem en samen vormen ze een fantastisch team, dat al snel de culinaire wereld van Parijs om zijn kop zet, maar niemand weet dat Remy de echte chefkok is...

Probleem
Linguini en Remy proberen dit zo lang mogelijk geheim te houden, maar even makkelijk is dit niet altijd. Soms gaat het ook wel eens mis en dit begint Linguini's collega, Colette, te ergeren. Linguini denkt er dan ook aan zijn geheim prijs te geven.


Wanneer de woedende Colette zich uit de voeten maakt, rent Linguini achter haar aan om zijn verhaal eindelijk te delen. Hij brengt dit echter niet al te handig en is moeilijk te begrijpen. Zo zegt hij dat hij een 'tiny, little...' heeft, zonder de zin af te maken.

Reactie
Colette, die zelf ietwat nerveus wordt van Linguini's bizarre reactie, kijkt snel naar onderen. Het is een moment dat makkelijk te missen is, maar de volwassenen zullen wel begrijpen waar dit om gaat. Bekijk de scène hieronder zelf terug.



NieuwsFilm

meest populair