3 geweldige films van Pixar keren dit voorjaar terug in de bioscoop

3 geweldige films van Pixar keren dit voorjaar terug in de bioscoop

'Soul', 'Luca' en 'Turning Red' sloegen de bioscoop over, maar fans van Pixar kunnen de films nu alsnog op het grote scherm gaan zien.

Tijdens de pandemie besloot Disney om de films van Pixar niet in de bioscoop uit te brengen. In plaats daarvan werden Soul, Luca en Turning Red direct op Disney+ uitgebracht om op die manier de streamingdienst te promoten. Maar binnenkort kunnen we toch van deze Pixar-klassiekers in de bioscoop gaan genieten.

Volgens Disney kunnen we de films eindelijk gaan zien "zoals ze bedoeld waren". Op 9 februari zie je Turning Red in de Nederlandse bioscopen. Op 29 maart verschijnt Luca op het grote scherm en Soul kun je vanaf 26 april zien.

Abonnees lokken
Soul was in 2020 de eerste Pixar-film die direct op Disney+ verscheen. Een begrijpelijke keuze, destijds waren bioscopen wereldwijd al maandenlang gesloten. Maar Turning Red en Luca verschenen in een tijd dat de meeste bioscopen weer open waren. Veel werknemers van Pixar waren dan ook niet blij dat hun harde werk op streaming 'gedumpt' werd.

Disney zou de films op zijn streamingdienst gezet hebben om meer abonnees te lokken. Hoewel die strategie redelijk is gelukt, zien veel filmfans Pixar-films niet meer als bioscoopfilms. Waarom geld uitgeven voor een bioscoopticket als de film toch binnen een paar weken op streaming staat? De laatste Pixar-films Lightyear en Elemental stelden dan ook teleur aan de box-office.

Hits
Soul, Luca en Turning Red waren ondanks alles wel enorme hits op Disney+. Turning Red-regisseur Domee Shi zei in 2022 het jammer te vinden dat haar film niet in de bioscopen verscheen, maar het belangrijkste was dat zo veel mogelijk mensen de film konden zien.



Nu krijgen Pixar-fans alsnog de kans om de films in de bioscopen te gaan zien.

NieuwsFilm

meest populair