'Almamula': de mysterieuze coming-of-age-film die je in bios gezien moet hebben

'Almamula': de mysterieuze coming-of-age-film die je in bios gezien moet hebben

Het seksuele ontwaken van een jonge man terwijl hij een zomer doorbrengt met zijn gezin in een klein landelijk stadje.

In deze nieuwe week staat er een zeer interessante release in de Nederlandse filmhuizen op de planning: Almamula.

Deze Argentijnse film is een vrij bizarre, maar zeer sterk uitgevoerde mix van drama en fantasie. Op de internationale filmfestivals was Almamula een publieksfavoriet.

Plot
In het afgelegen Santiago del Estero in Noord-Argentinië, worstelt de jonge Nino met zijn identiteit en de homofobe houding in zijn buurt. Zijn ouders, op zoek naar een veiliger omgeving, besluiten de familie tijdelijk naar het platteland te verhuizen. Daar, ver van de stedelijke onrust, vindt Nino zichzelf terug in de diepten van een mysterieus bos, dat volgens lokale legendes wordt achtervolgd door de Almamula, een angstaanjagend wezen dat personen straft die zich overgeven aan vleselijke zonden.

In de verstikkende hitte van de zomer, waar realiteit en dromen elkaar vervagen, verdwijnt plotseling een jongen uit het dorp. Geruchten en angst verspreiden zich snel, en de lokale bevolking fluistert over het monster. Voor Nino, gevangen tussen de repressieve realiteit en zijn ontluikende verlangens, wordt het bos een plaats van ontsnapping. Terwijl de gemeenschap worstelt met onuitgesproken verlangens, verboden en de dreiging van geweld, wordt Nino steeds meer aangetrokken tot de verborgen en sensuele mysteries die het bos lijkt te verbergen.

Aangrijpend
In de trailer zien we dat dit een mysterieuze film wordt die zich lastig in een hoekje laat plaatsen, maar daarom een dikke vette aanrader is om in volle focus te aanschouwen in een grote donkere zaal.


Almamula is vanaf 1 februari te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair