Madonna stelt docu Malawi voor

Eergisteren heeft Madonna op het Tribeca Film Festival in New York haar documentaire I am because we are voorgesteld. Met de film wil ze de armoede in Malawi onder de aandacht brengen, en de mensen aansporen om te helpen. De documentaire focust in het bijzonder op de situatie van de weeskinderen in het land en hun (gebrek aan) toekomstperspectieven. Ook de aidsproblematiek en de bedroevende levensomstandigheden komen aan bod.

Na de première verklaarde Madonna dat ze weinig vertrouwen heeft in de Amerikaanse overheid “die toch maar meer schulden maakt en landen opblaast”. Daarom vindt ze dat het de taak is van de mensen om de dingen te veranderen.

Madonna zei dat ze nog op zoek is naar een verdeler voor de film, en hoopt dat hij binnenkort ook op dvd uitkomt. De zangeres is uitvoerend producent en sprak ook de tekst in. George Clooney deed vorig jaar hetzelfde voor Sand and Sorrow, een documentaire over de crisis in Darfur.

Twee jaar geleden adopteerden Madonna en haar man Guy Ritchie een kindje uit Malawi. De adoptieprocedure is echter nog altijd niet rond.



NieuwsFilm

meest populair