Dé reden waarom Kim Basinger Mickey Rourke sinds '9½ Weeks' haat

Dé reden waarom Kim Basinger Mickey Rourke sinds '9½ Weeks' haat

Ze spelen dan wel 'een koppel', de actrice vond haar collega veel te ver gaan.

Het komt wel vaker voor dat bepaalde acteurs het niet geweldig met elkaar kunnen vinden tijdens de opnames van een film. Hetzelfde overkwam Kim Basinger, die het allesbehalve goed kon vinden met Mickey Rourke tijdens de opnames van 9½ Weeks.

In deze film van Adrian Lyne kruipt Basinger in de huid van Elizabeth, een assistente in een kunstgalerij. Zij krijgt hier een affaire met John (Rourke). Zij weet zo goed als niks van John en diens leven af, alleen dat hij opwindende seks-spelletjes met haar speelt.

Lastig
Hun relatie begint steeds gecompliceerder en ingewikkelder te worden, maar ook op de set was het allesbehalve makkelijk. Regisseur Lyne wilde dat zijn twee hoofdrolspelers elkaar nauwelijks kenden voor de opnames en ging hier dan ook ver voor.

Lyne dacht dat het zijn film goed zou doen als Basinger en Rourke ook niet veel van elkaar afwisten voor en tijdens de film. Sterker nog, de regisseur dwong Rourke om gemeen te doen tegen Basinger voor het gewenste resultaat. Dit heeft Basinger echter geen goed gedaan.

Reactie
Zo zei Basinger al eerder: "Het mag dan wel op aanraden zijn gebeurd van Adrian, ik vond dat Mickey soms te ver ging. Hij probeerde mij altijd te enerveren en treiteren, waardoor ik hem soms dan ook echt haatte".


"Ik raakte er ook echt door in de war. Ik was soms de kluts kwijt en wist niet meer echt wie ik was. Mijn man en ik hadden het tijdens de opnames van deze film dan ook niet makkelijk. Het was dus niet echt een leuke ervaring..."

NieuwsFilm

meest populair