Het waterglas in 'Shutter Island' verklapt in één klap het plot van de mysterieuze film

Het waterglas in 'Shutter Island' verklapt in één klap het plot van de mysterieuze film

We hadden dit allemaal gewoon met gemak kunnen zien door deze bizarre scène!

Shutter Island kent misschien wel één van de grootste plottwists in de filmgeschiedenis, maar de twist hadden we eigenlijk al veel eerder aan kunnen zien komen. Let op: spoilers!

Shutter Island vertelt het verhaal van twee politieagenten: Teddy Daniels en Chuck Aule, gespeeld door Leonardo DiCaprio en Mark Ruffalo.

Verdwijning
De twee onderzoeken een mysterieuze verdwijning van een moordenares uit een psychiatrische instelling. Degenen die de meesterlijke film van Martin Scorsese hebben gezien, weten dat DiCaprio's personage eigenlijk degene is die in de instelling hoort.

Daniels is namelijk zelf een patiënt bij dezelfde instelling nadat hij zijn vrouw en kinderen op tragische wijze heeft verdronken.

Glas water?
Er zijn manieren waarop we al eerder konden zien dat dit de plottwist zou zijn, maar er is één scène die wel heel erg lijkt te hinten op het bizarre einde. Dat is namelijk een scène waarin Daniels in gesprek gaat met een patiënt. Bekijk deze hieronder (vanaf 2:25):



In een shot is namelijk te zien dat de patiënt in kwestie een slok water neemt, maar helemaal geen glas in handen heeft! Dat zou te maken kunnen hebben met de angst of het trauma van water voor Daniels, aangezien hij zijn gezin heeft verdronken. Heb jij dit gezien?

NieuwsFilm

meest populair