'Tenet' en 'Oppenheimer'-regisseur Christopher Nolan keert niet terug naar "de kleine film"

'Tenet' en 'Oppenheimer'-regisseur Christopher Nolan keert niet terug naar "de kleine film"

De beroemde filmmaker ziet het als zijn verplichting hier nu mee door te gaan.

Christopher Nolan maakt de ene na de andere blockbuster. Zelfs wanneer het om een biopic gaat als Oppenheimer is deze nog groots. Sommige filmfanaten hopen dat hij weer eens een kleinere film zal maken, maar voorlopig komt daar nog niets van.

De regisseur staat voornamelijk bekend van blockbusters als Inception, Interstellar en The Dark Knight-trilogie, maar brak door met kleinere films als Memento, Insomnia en The Prestige. Ook dit waren topfilms, maar Nolan zelf ziet zich niet snel terugkeren naar films van deze schaal.

Reactie
Nolan liet zich er tijdens een recent interview over uit: "Ik voel me aangetrokken tot films die zich op een grote schaal afspelen. Ook heb ik het gevoel dat dit nu mijn verplichting is. Ik weet dat er zoveel regisseurs zijn die alles zouden geven om zulke blockbusters te mogen maken".

"Zij dromen ervan om over hetzelfde budget, set en decor te beschikken. Ik zie dit dan ook als mijn taak om hier het meeste van te maken". Het lijkt erop dat de wereldberoemde regisseur nog wel even door mag gaan, aangezien bijna al zijn films box-office krakers zijn.

Toekomst
Zo kreeg hij bijvoorbeeld maar liefst 100 miljoen dollar om Oppenheimer te kunnen maken, hoewel dit maar de helft van het budget was waarover hij beschikte voor Tenet. Laatstgenoemde zal opnieuw worden uitgebracht in de Amerikaanse bioscopen in ongeveer drie weken tijd.



NieuwsFilm

meest populair