Algemeen

Spike Lee maakt mobieltjes film

door Kaj van Zoelen op 28.04.2008 om 21:31 in Algemeen
Cineast Spike Lee (Do The Right Thing, 25th Hour, Inside Man) gaat voor Nokia een film ‘regisseren’ van beelden van mobiele telefoons die door ‘alledaagse’ mensen worden opgenomen. De film van Nokia Productions zal bestaan uit drie aktes. Een opdracht zal voor elke akte op internet worden gezet, waarna mensen vier weken hebben om iets in te sturen. Ze kunnen tekst, muziek, video of plaatjes insturen, in drie periodes tussen nu en 21 augustus. Nokia zal telkens 25 inzendingen uitkiezen, waaruit de bezoekers hun favoriet kunnen kiezen en zo een top 10 samenstellen.

Daaruit zal Spike Lee voor elke akte dan weer de winnende inzending kiezen en van dat alles één film maken. Deze zal in het najaar in Los Angeles in première gaan. Lee noemt dit alles de democratisering van film en zegt verder over het project dat beginnende filmmakers nu niet meer naar filmschool hoeven te gaan om goed werk af te leveren. Met een simpele mobiele telefoon kan iedereen nu filmmaker worden, aldus Lee.

Kijk op de website van Nokia Productions voor meer informatie.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Feoreunn

Avatar

Spannende cinema... :O

oogsnoepje

Avatar

Als deze dame er in komt ga ik kijken :9

Verder lijkt dit me niet echt een opwindend idee.

Thiver

Avatar

Kaj van Zoelen "Lee noemt dit alles de democratisering van film en zegt verder over het project dat beginnende filmmakers nu niet meer naar filmschool hoeven te gaan om goed werk af te leveren. Met een simpele mobiele telefoon kan iedereen nu filmmaker worden, aldus Lee."

Vind ik een schokkende opmerking. Ik zou toch verwachten dat Lee wat meer respect had voor zijn professie en de niet-vrijblijvendheid van kunst. Een bovenstaande opmerking staat gelijk aan een jurist die zegt dat iedereen met een wetboek zijn beroep kan doen...

The Butcher

Avatar

Ik deel toch de mening met Dhr. Lynch als het gaat over film en telefoons

http://www.youtube.com/watch?v=LbArKQX3x34

Colonel_Kurz

Avatar

Maar Lynch heeft het over afspelen, niet over opnemen. De uiteindelijke film gaat volgens mij straks wel in een bios in première, en daar heeft Lynch geen klachten over.

NieuwsFilm

meest populair