De Netflix Top 10 aller tijden verwelkomt de grote december-hit 'Leave the World Behind'

De Netflix Top 10 aller tijden verwelkomt de grote december-hit 'Leave the World Behind'

De 'Extraction'-regisseur zal het jammer vinden, maar het is goed nieuws voor de streaminggigant.

Nog geen twee maanden geleden bracht Netflix de rampenfilm Leave the World Behind uit. Dit was een grote hit voor de streaminggigant, maar daar blijft het niet bij. De blockbuster heeft nu een plekje weten te bemachtigen in de Netflix Top 10 aller tijden.

Regisseur Sam Esmail wist hoge ogen te gooien met zijn thriller. Het verhaal volgt Amanda (Julia Roberts) en Clay (Ethan Hawke), die samen met hun twee kinderen eventjes New York willen verlaten om een paar dagen vakantie door te brengen in een afgelegen woning op Long Island.

Ramp
Dit verloopt echter heel anders dan verwacht. Op een avond keert de eigenaar van de woning, de mysterieuze G.H. (Mahershala Ali) en zijn dochter Ruth uit het niets terug. Zij zeggen dat er een black-out gaande is, maar er lijkt meer aan de hand te zijn...

Leave the World Behind scoort correcte cijfers op grote filmwebsites, zoals een 6,5 op IMDb en op Rotten Tomatoes weer een 75%. Netflix mag echter niet klagen, want de rampenfilm blijkt een groot succes voor de streamingdienst te zijn.

Kijkcijfers
De blockbuster stond maar liefst 5 weken non-stop bovenaan de meest bekeken films en staat nu zelfs op de achtste positie in de top 10. Hierdoor heeft Leave the World Behind o.a. Extraction ingehaald en zelfs Extraction 2 buiten de top 10 geduwd.


Netflix meldt dat Leave the World Behind 322,600,000 uur is bekeken en ongeveer 136,300,000 keer is opgezet. The Mother met Jennifer Lopez staat hier nog nét boven, maar de kans is tamelijk groot dat ook deze blockbuster ingehaald zal worden.

NieuwsFilm

meest populair