Dit bikkelharde, vijfdubbel Oscar-genomineerde WOII-drama is nu te zien in de bioscoop

Dit bikkelharde, vijfdubbel Oscar-genomineerde WOII-drama is nu te zien in de bioscoop

De commandant van Auschwitz, Rudolf Höss, en zijn vrouw Hedwig streven ernaar om voor hun gezin een droomleven op te bouwen in een huis en tuin naast het kamp.

Sinds zijn première in mei is de film The Zone of Interest een grote en geliefde titel geworden onder de internationale filmcritici; bikkelhard, maar ijzersterk. Het regent dan ook vijf sterren-recensies voor het werk (ook van onze eigen recensent).

Filmmaker Jonathan Glazer werkte ruim tien jaar aan dit project om alle pijnlijke feiten op een rijtje te krijgen, wat resulteerde in een film die 'het kwaad van de banaliteit' toont.

Verhaal en achtergrond
Kampcommandant Rudolf Höss woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen.

The Zone of Interest werd onderscheiden met de 'Grand Prix' op het Filmfestival van Cannes en is de Oscar-inzending van het Verenigd Koninkrijk voor 'Beste Internationale Film'. Hiernaast werd de titel ook genomineerd voor 'Best Sound', 'Best Adapted Screenplay', 'Best Directing' én 'Best Motion Picture of the Year'. Glazer baseerde zich losjes op het gelijknamige boek van Martin Amis.

Rauw
In de trailer zien we dat dit een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama gaat worden zoals we dat niet eerder zagen.


The Zone of Interest is vanaf 1 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair