'Dune: Part Two' verschijnt deze maand: dit zijn de nieuwe personages

'Dune: Part Two' verschijnt deze maand: dit zijn de nieuwe personages

Veel grote namen keren terug, maar er zijn ook veel topacteurs die nu hun opwachting maken.

Eind deze maand zullen we dan eindelijk kunnen gaan genieten van Dune: Part Two. Hiervoor keren zowat alle grote sterren terug, maar er zijn ook behoorlijk wat nieuwkomers. Deze worden hieronder even in het zonnetje gezet.

In het eerste deel zagen we al veel grote namen, zoals Timothée Chalamet als Paul Atreides, Rebecca Ferguson als Lady Jessica, Josh Brolin als Gurney Halleck en Javier Bardem als Stilgar, om er maar een paar op te noemen. Zij keren alle vier terug, maar staan er niet alleen voor.

Toevoeging
Regisseur Denis Villeneuve wist ook deze keer weer veel grote namen te strikken. Een van de grote nieuwe schurken zal gespeeld worden door Austin Butler, die nog niet zo heel lang geleden hoge ogen wist gooien in de Elvis-biopic van Baz Luhrmann.

Butler zal te zien zijn als de meedogenloze Feyd-Rautha Harkonnen. Hij is de opvolger van de troon en staat daardoor lijnrecht tegenover Paul. Net zoals de rest van de Harkonnen-familie, valt hij niet te vertrouwen en is hij een zeer ervaren vechter.

Meer
Daar blijft het niet bij. Christopher Walken kruipt in de huid van Emperor Shaddam IV, heerser van het universum. Hij was verantwoordelijk voor de ondergang van de Atreides-familie, iets dat Paul niet heeft vergeten. Hij zint dan ook op wraak op de Emperor.



Gelukkig voor de Emperor staat hij er niet alleen voor. Hij kan rekenen op de hulp van Lady Margot, die weer wordt neergezet door Léa Seydoux. Zij is, net zoals Lady Jessica, een Bene Gerresit. Zij is een duister en krachtig persoon dat de Emperor helpt in zijn donkere plannen.

Familie
Florence Pugh zal eveneens een belangrijke rol spelen in het vervolg. Zij zal te zien zijn als Princess Irulan, de dochter van de Emperor. Ook zal actrice Souheila Yacoub in de sequel te zien zijn, namelijk als Shishakli, een ervaren Fremen krijger. We zien haar op de onderstaande poster.



Een acteur wiens rol nog onbekend is is die van Tim Blake Nelson, bekend van de nodige Coen-films. Naar verluidt zal hij te zien zijn als Count Hasimir Fenring, de rechterhand van Emperor Shaddam en de man van Lady Margot.

NieuwsFilm

meest populair