Christopher Nolan over 'Oppenheimer'-succes: "dit kan verandering meebrengen"

Christopher Nolan over 'Oppenheimer'-succes: "dit kan verandering meebrengen"

De regisseur hoopt dat nu meer regisseurs voor originele projecten kunnen en mogen gaan.

Vorig jaar kwamen er heel wat topfilms uit, al zullen de meeste filmfanaten hoogstwaarschijnlijk Christopher Nolans Oppenheimer aanwijzen als de beste film van 2023. De blockbuster was een groot succes en een mega box-office kraker, iets waar de regisseur zich nu zelf over uitlaat.

Nolans laatste film bracht wereldwijd maar liefst bijna 1 miljard dollar op. Recentelijk was het weer raak: tijdens de Oscarnominaties was het duidelijk dat Oppenheimer met kop en schouders boven de rest uitsteekt met zijn 13 nominaties.

Reactie
Niet zo heel gek dus, dat Nolan in zijn nopjes is. Tijdens een recent interview laat de filmmaker weten dat hij denkt dat Oppenheimer voor een verandering zal zorgen in Hollywood: "Als me wordt gevraagd wat ik van de filmindustrie vandaag de dag vind, weet ik niet echt hoe ik moet reageren".

"Ik bedoel, we hebben zojuist een 3 uur lang durende R-rated film over kwantumfysica uitgebracht en het heeft een miljard dollar opgebracht. Hoe is dat mogelijk? Ik denk dat dit aantoont het publiek maar wat graag iets nieuws wil zien".

Stand van zaken
Nolan vervolgt: "Het succes van 'Oppenheimer' wijst op een soort van post-IP landschap voor films. Dit is enigszins bemoedigend. Het zal studio's eraan herinneren dat er vraag is naar iets dat mensen nog niet hebben gezien".


"Als een film als 'Oppenheimer' een succes kan zijn, geeft dat een duidelijk signaal af. Andere filmmakers kunnen het als referentiepunt gebruiken wanneer ze een studio willen overtuigen om zelf met een origineel of nieuw verhaal te komen".

NieuwsFilm

meest populair