Schitterende sci-fi detective-film op Mars vanaf deze week te zien

Schitterende sci-fi detective-film op Mars vanaf deze week te zien

Het plot speelt zich af in de 23e eeuw op Mars en volgt het onderzoek naar een moordzaak, uitgevoerd door het echtpaar gevormd door privédetective Aline Ruby en haar androïde metgezel Carlos Rivera.

Afgelopen donderdag ging op het IFFR de Franse animatiefilm Mars Express van regisseur Jérémie Périn in première. Vanaf deze week is de film overal in het land op het grote doek te aanschouwen.

Mars Express is een sci-fi en cyberpunk thriller en een stijlvolle, futuristische film noir die 2D- en 3D-animatie combineert. Het is een film vol van adrenaline, humor en intrigerende filosofische vraagstukken over kunstmatige intelligentie.

Plot
Het is 2200. Privédetective Aline Ruby werkt samen met haar partner Carlos Rivera, die al vijf jaar dood is, maar wiens herinneringen en gelijkenis voortleven in androïde vorm.

Wanneer een rijke zakenman hen inhuurt om een beruchte hacker op te sporen, belanden ze op Mars, in een duister complot met brainfarms, corruptie en een vermist meisje in bezit van een geheim over de robots die het universum voorgoed dreigt te veranderen.

Artificial Intelligence
In de trailer zien we dat deze film wordt die zich afspeelt in een zeer gedetailleerde wereld waar we de grote vraagstukken over onze eigen toekomst met AI onder ogen komen.


Mars Express is vanaf 8 februari in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair