Steven Spielberg vond 'Platvoet en zijn vriendjes' te eng voor kinderen

Steven Spielberg vond 'Platvoet en zijn vriendjes' te eng voor kinderen

De bijzonder wrede Tyrannosaurus in de animatiefilm zou voor huilende kinderen zorgen.

Animator Don Bluth onthulde dat Steven Spielberg vond dat enkele scènes in Platvoet en zijn vriendjes ofwel The Land Before Time te eng was voor kinderen.

Bluth en Spielberg werkten in 1988 samen aan de animatiefilm over Platvoetje, een kleine brontosaurus die samenwerkt met andere jonge dinosaurussen om zich te herenigen met hun families.

Een wrede T-Rex.
Een prehistorisch avontuur met Disney-achtige verhaalmomenten, maar ook enkele enge momenten met een bijzonder wrede Tyrannosaurus volgens regisseur Steven Spielberg.

Bluth vertelde tijdens een panel 'History of Animation with Don Bluth' op Mega-Con, dat de regisseur enkele scènes uit de film te gruwelijk vond en vernietigde:

Huilende kinderen in de lobby
"Steven zei: 'Weet je wat? Het is te eng, Don' Hij zegt: 'Dit gaat ervoor zorgen dat moeders hun huilende kinderen in de lobby vasthouden. Dat kunnen we niet hebben.' Ik zei: 'Oké, wat gaan we eruit halen?"



"Animators zijn gek"
"Met de T-Rex hebben ze er iets uit gehaald dat veel te eng was. We probeerden het eng te maken, animators zijn gek. Dus ze gingen naar binnen en haalden het eruit, stopten het er nooit meer in, en ze vernietigden het," aldus Bluth.

NieuwsFilm

meest populair