'Dune: Part Two' wordt de eerste echte kaskraker van 2024

'Dune: Part Two' wordt de eerste echte kaskraker van 2024

Denis Villeneuve lijkt goud in handen te hebben, maar hoeveel gaat het vervolg precies opbrengen?

Er gaat bijna geen enkele dag voorbij zonder dat we weer iets krijgen te horen over Dune: Part Two. Heel erg gek is dit niet. De blockbuster zal over niet al te lang eindelijk te zien zijn en zal naar verluidt een grote box-office kraker worden.

Box Office Pro, de bekendste website op het front van box-office voorspellingen, zegt nu dat Het Dune-vervolg zal naar verwachting in zijn eerste weekend alleen al zo'n 50 tot 75 miljoen dollar opbrengen in Amerika. De website vermeldt dat het totaal in de Verenigde Staten tussen de 125 en 195 miljoen dollar komt te liggen.

Pluspunten
Het eerste Dune-deel kwam uit in oktober 2021 en haalde in zijn openingsweekend toen 41 miljoen dollar op, maar het ging toen allesbehalve goed met de filmindustrie vanwege de pandemie. De pre-sales van het vervolg lopen dan ook heel wat beter dan die van het origineel.

Vanwege alle jonge sterren die in de sequel zijn te zien, zoals Timothée Chalamet, Zendaya maar ook nieuwkomers als Florence Pugh en Austin Butler wordt ook verwacht dat meer jongeren die naar deze acteurs opkijken interesse zullen tonen in het vervolg.

Minpunten
Hoewel het eerste deel sterk werd onthaald, moet je deze wel gezien hebben om op volle teugen te kunnen genieten van het vervolg. Ondanks het feit dat Frank Herberts Dune-universum perfect in elkaar is gezet en geweldig wordt verfilmd door Denis Villeneuve, is het niet voor iedereen weggelegd.



De hoop voor Villeneuve en co. is dat de jongere kijkers dan ook naar de bioscoop zullen gaan. De regisseur heeft al vaker laten weten een Dune-trilogie te willen maken, maar dit kan natuurlijk alleen maar zo lang de sequel goed scoort.

NieuwsFilm

meest populair